hren

PRIJETNJA SMRĆU U RINGU
Boksački svijet slaže se da bi taj meč mogao loše završiti po boksačku legendu.

Oscar De La Hoya legendarni je bivši boksački prvak te jedan od najboljih boksača uopće u povijesti. Njegova profesionalna karijera trajal je od 1992. do 2008., a u tom je periodu osvojio ukupno 11 naslova prvaka u raznim kategorijama.

Danas mu je 47 godina i bavi se promotorskim poslom, a aktivno razmišlja i o povratku iz mirovine. Kao protivnika je naciljao ni manje ni više nego Gennadyja Golovkina, petog najboljeg boksača svijeta po Boxrecovoj pound for pound ljestvici.

"Znate kako bi Golovkin bio lagan za mene? Moj bože, bila bi to spektakularna borba. Uvijek sam razvaljivao borce poput njega. Zasigurno bih razmislio o toj borbi", rekao je.

Golovkin je De La Hoyi jasno poručio da mu to nije dobra ideja.

"Znate Oscara i koliko je provokativan. Sve što uključuje mene za njega je noćna mora. Može reći što želi, ali da to kažem ovako - ako dobijem priliku legalno ubiti osobu u ringu, mogao bih to iskoristiti."

Oglasio se i Saul Canelo Alvarez, koji je pobijedio Golovkina u velikom meču 2018. Nekoć je Oscar De La Hoya bio i njegov promotor, ali raskinuli su suradnju nakon pravne bitke i Canelovih optužbi za kršenje ugovora.

"Stvarno nemam komentara za to. Lako je pričati, ali skroz je druga priča kad se nađeš u ringu", poručio je.

Da je ovo doista loša ideja, De La Hoyi je poručio i promotor Eddie Hearn.

"Kad se borac vrati iz dugog perioda neaktivnosti i, realno, dugo uživa u životu, ne želi ući u ring s Gennadyjem Golovkinom", rekao je.

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij