hren

RUKOMETAŠICE NA EURU
HRVATSKE rukometašice večeras od 18 sati u danskom Herningu protiv aktualnih prvakinja Francuskinja igraju polufinale Europskog prvenstva.

Najveća senzacija turnira u ovu utakmicu, kao i brojne do sad, ulazi kao veliki autsajder prema kladionicama, ali igračice Nenada Šoštarića vjeruju da mogu napraviti još jednu senzaciju. 

"Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, one su europske prvakinje. Mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, sa srcem, baciti se na glavu. Atmosfera je odlična među svima nama, veliko hvala svima od srca na podršci i jedva čekamo da krene", rekla je Katarina Ježić, na koju se nadovezala Paula Posavec:

"Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećavamo borbu do posljednjeg daha."

Najbolji rezultat u povijesti

Hrvatska je ulaskom u polufinale napravila najbolji rezultat u povijesti hrvatskog ženskog rukometa, a time je osigurala i plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine na kojem Hrvatska nije bila od 2011.

Djevojke su u Dansku otputovale kao potpuni autsajderi, a sjajnu formu gradile su iz utakmice u utakmicu. U utorak su protiv Njemačke odigrale fantastičnu utakmicu i pobjedom 23:20 ušle u polufinale.

"Srce je najvažnije i naravno glava, koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih", rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij