hren

Borba o kojoj se mjesecima priča napokon se i dogodila. Mike Tyson vratio se u ring i odradio meč protiv velikog Roya Jonesa, a na kraju nakon osam skraćenih rundi, pobjednika nije bilo...

Veliku pompu izazvao je povratak u ring Mikea Tysona i Roya Jonesa Juniora. Snimke s treninga pokazivale su kako u obojici još ima vatre, no u ringu je bilo ipak nešto drugačije.

Modificirana pravila, veće rukavice, skraćene runde uz najvažniji faktor godina, ipak su spriječili eksploziju kakvu su i jedan i drugi pružali na vrhuncu karijere. Kod obojice se vidjela enormna želja, posebno kod Tysona, a na kraju nakon osam rundi po dvije minute meč je proglašen bez pobjednika.

Tyson je bio agresivniji i više je tražio udarce one jake udarce koji bi nanijeli štetu protivniku, no Jones Jr. uglavnom je jako dobro eskivirao i dobar dio meča svodio se na pokušaje iz klinča.

Tek u nekoliko navrata Tyson je uspio usmjeriti svoj snažni kroše u glavu Jonesa, bilo je tu s njegove strane više pokušaja u tijelo protivnika dok je Jones pokušavao s distance i iz kontre. Prošao je i on nekoliko puta, ali realno nije bilo neke štete za obojicu.

Svaka runda donosila je otprilike istu priču, Tyson je kretao snažno, pokušavao je dok je imao energije, a Jones Jr. imao je zadatak primiriti ga u tom početnom razdoblju.

U konačnici završeno je bez pobjednika, stvar je dojma tko je ovdje zaslužio prednost, a nakon borbe posebno je razočaran bio Tyson koji je smatrao da je napravio dovoljno za pobjedu.

Iako je jasno kako nisu na onoj razini na kakvoj su nekad bili, bilo je lijepo vidjeti ih ponovno u ringu, prisjetiti se kako su otprilike napadali i branili kroz karijeru. Izdržali su osam rundi što nije mala stvar jer je riječ o boksačima koji imaju već preko 50 godina svaki. Bilo je tu puno utrošene energije i na tome im svaka čast.

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij