hren

Pomalo kaotično izgleda pogled na tablicu Prve hrvatske nogometne lige gdje imamo ekipe koje su odigrale pet utakmica, a imamo i one koje su već na sedam odigranih susreta. To sve pomalo otežava predikciju gdje će tko biti kada sve ekipe budu imale isti broj odigranih susreta, ali zasad Dinamo iz Zagreba opravdava ulogu favorita i sa šest odigranih utakmica, jednom manje od drugoplasirane Gorice i trećeplasiranog Osijeka, već drži prvo mjesto. Upravo je to prvo mjesto nešto o čemu razmišlja velik broj klubova u ovoj sezoni, a konkurencija je, slobodno možemo tako reći, nikad jača.

Hajduk čeka od 2005.

Hajduk je jedan od klubova koji najviše želi skinuti Dinamo s trona. Prvenstveno jer na titulu čekaju, od sada već davne 2005. godine, a i zbog samog rivaliteta koji ta dva kluba gaje jedan prema drugom. Gledajući trenutno stanje na tablici, Hajduk ima jednak broj odigranih utakmica kao Dinamo, ali branitelj naslova im već bježi značajnih šest bodova. Kao što prenosi portal DalmacijaPlus, a teško se ne složiti s time, u utrci za prvaka najčešće presude one “male” utakmice u kojima Hajduk zna neočekivano ispustiti bodove.

Nešto se pita i druge klubove

Ranije smo spomenuli kako konkurencija u ligi nikad nije bila jača, a to potvrđuju i predstave koje pružaju ekipe kao Gorica, Osijek i Rijeka. Gorica je fantastično otvorila sezonu i već ima pet upisanih pobjeda, Osijek s Bjelicom na klupi iz dana u dan djeluje sve bolji, a Rijeka je standardno jaka još od osvajanja titule 2017. godine. Ako netko uspije skinuti Dinamo s trona, uistinu je nemoguće u ovom trenutku predvidjeti koja bi to ekipa mogla učiniti.

Predviđanja za čitavu sezonu

Možda je najbolje predviđanja za kraj sezone prepustiti stručnjacima i onima čija je to zapravo zadaća i posao. Sportske kladionice tradicionalno na početku sezone izbace u ponudu kvote koje predstavljaju šanse da će pojedini klubovi na kraju sezone osvojiti ligu. Kao što to biva dugi niz godina, Dinamo bi po njima trebao još jednom suvereno obraniti svoju titulu. Prije početka sezone među favoritima je Lokomotiva stajala odlično, no nakon očajnog otvaranja sezone njene su šanse značajno pale. Drugo mjesto na listi favorita za osvajanje sada drži Osijek. Slijedi ga Rijeka, a tek nakon Rijeke u igru za naslov se uključuje Hajduk. Gorica, iako trenutno na drugom mjestu, drži peto mjesto na ovoj listi.

Situacija za Hajduk mogla bi se popraviti u iduća tri kola u kojima je moguće dobrom igrom izvući maksimalnih devet bodova. Hajduk će gorki okus poraza od Gorice u prethodnom kolu pokušati isprati na Poljudu gdje će im u goste doći Šibenik, a zatim Hajduk ide na dva gostovanja. Prvo od njih je u Zagreb gdje ga čeka Lokomotiva, a nakon nje na redu je Pula i utakmica protiv Istre 1961. Ove su utakmice važne i za skupljanje samopouzdanja te poboljšanje atmosfere u klubu pred izuzetno važnu utakmicu s Osijekom na Poljudu, u 11. kolu. Iako je još rano za reći, ta bi utakmica mogla otkriti puno toga i dati nam stvarnu sliku koliko su popularni “Bili” spremni daleko otići u ovoj sezoni.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij