hren

POLUTEŠKA IMA NOVOG KRALJA
Israel Adesanya nokautirao je Paula Costu i obranio naslov prvaka srednje kategorije, dok je Jan Blachowicz postao novi prvak poluteške.

Israel Adesanya obranio je naslov prvaka srednje kategorije nakon što je nokautirao Paula Costu u 2. rundi. Novozelanđanin je još jednom dokazao svojim kritičarima da su u krivu kada ga vide kao momka koji nema nokautersku snagu.

Adesanya ponovno dokazao da ima veliku snagu i preciznost udarca

Mnogi su vjerovali da se Adesanya neće moći nositi sa snagom koju Brazilac Costa donosi u ovaj meč, to se nije dogodilo. Israel je od početka pa sve do kraja kontrolirao tijek meča i u nijednom trenutku nije bio ugrožen od strane opasnog nokautera Coste. 

Djelomične zasluge za to imao i Brazilac koji je tijekom cijele prve runde provocirao i glumio frajera u oktogonu umjesto da je napadao i pokušao pronaći način da probije gard svog suparnika. 

Nikome nije bilo jasno što radi i zašto to radi gotovo svih pet minuta, a takav pristup i ponašanje mu se u konačnici obilo u glavu. Prvi ozbiljniji napad koji je pokušao izvesti u drugoj rundi, kada je ušao u Adesanyin prostor završio je nokdaunom. 

Adesanya je pogodio Costu u područje uha, nakon čega je ovaj zateturao i pao na tlo. Novozelanđanin ga je pritisnuo nogom i iz pozicije "full mount" krenuo sipati kišu udaraca po Brazilcu. Nakon 10-ak sekundi Costine nemoći sudac je prekinuo dvoboj. 

Adesanya je po drugi put obranio naslov UFC prvaka srednje kategorije, a nakon dvoboja je prozvao Jareda Cannoniera. 

"Ako pobjediš Roberta Whittakera ti si sljedeći." 

Costa je upisao prvi poraz u karijeri (13-1), dok je Adesanya i dalje na savršenih 20-0 u profesionalnoj MMA karijeri. 

Blachowicz ispisao povijest

Poljak Jan Blachowicz novi je prvak poluteške kategorije nakon što je u meču za upražnjenu titulu odlaskom Jona Jonesa u tešku kategoriju tehničkim nokautom slavio protiv velikog favorita Dominicka Reyesa

Ova dvojica nisu normalni: Bili su najmanje atraktivan par na papiru, a na kraju su pružili pravi spektakl

Blachowicz je nokautirao suparnika na samom kraju druge runde, nakon jedne divlje izmjene udaraca. Poljak je pogodio Reyesa u sljepoočnicu nakon čega je ovaj zateturao i pao na pod. 

Blachowicza nije trebalo posebno pozivati da nasrne na uzdrmanog Reyesa i s nekoliko udaraca ga završi na tlu, odnosno natjera suca da prekine dvoboj. 

Poljaku je ovo bio prvi napad na titulu prvaka i odmah ju je osvojio. Reyes je u prošloj borbi imao priliku detronizirati Jona Jonesa, ali je u tijesnom meču izgubio na bodove. Mnogi smatraju da je Reyes pobijedio, ali su suci ipak drugačije presudili. 

Blachowicz je 13. prvak u povijesti UFC-ove poluteške kategorije, ali i najstariji borac u povijesti organizacije koji je po prvi put uzeo naslov UFC prvaka. 

Royval i France pružili fanovima ponajbolju rundu godine

Sjajnu pobjedu upisao je Brandon Royval, koji je kao autsajder slavio gušenjem u 2. rundi protiv Kai-Kara Francea. Bila je to jedna od najluđih borbi godine i to u kategoriji koja je brojnim fanovima najmanje zanimljiva - muha.

Royval i France su svih pet minuta i 48 sekundi koliko je trajala borba bili aktivni, agresivni i brutalni. Oduševili su komentatore, a zasigurno i fanove diljem svijeta koji su pratili ovaj okršaj. 

U jedinom ženskom okršaju večeri Ketlen Vieira slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Sijare Eubanks. Sva tri suca imala su dojam da je Vieira dobila dvije od tri runde, te su u konačnici donijeli jednoglasni zaključak da je Brazilka slavila s ukupnim rezultatom 29:28. 

Glavni program otvoren je podijeljenom sudačkom odlukom, koja je otišla na stranu kanadskog borca Hakeema Dawodua. On je slavio protiv Zubaira Tukhugova nakon što je dvoje sudaca upravo njemu dalo pobjedu, a jedan je smatrao da je Tukhugov dobio meč.

Dawodu je uputio dvostruko više značajnih udaraca od svog suparnika u meču, koji je jedinu osjetniju prednost ostvario na kraju druge runde kada je imao jedno rušenje i kontrolu na tlu nešto preko jedne minute. 

UFC 253, glavni program:

Israel Adesanya pobijedio Paula Costu (tehnički nokaut, 2. runda, obranio naslov prvaka)
Jan Blachowicz pobijedio Dominicka Reyesa (tehnički nokaut, 2. runda, prvak poluteške)
Brandon Royval pobijedio Kaia Kara-Francea (gušenje, 2. runda)
Ketlen Vieira pobjedila Sijaru Eubanks (jednoglasna sudačka odluka)
Hakeem Dawodu pobijedio Zubaira Tukhugova (podjeljena sudačka odluka)

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij