hren
 

NAKON što je u nedjelju objavljeno da je igrač Lokomotive prvi nogometaš HNL-a pozitivan na koronavirus, momčad je napravila dodatna testiranja. Ona su donijela jako loše vijesti. Još četiri igrača tog kluba su pozitivna. Zbog toga je otkazan današnji trening, a upitan je i nedjeljni derbi prvog kola HNL-a kod Dinama.

Osim toga, pitanje je hoće li Lokomotiva igrati drugo pretkolo Lige prvaka protiv bečkog Rapida 25. kolovoza u Kranjčevićevoj.

Podsjećamo, Uefa je iz tog natjecanja izbacila kosovsku Dritu jer su joj igrač bili zaraženi koronavirusom.  

Lokomotiva: Pet igrača je u samoizolaciji

Klub se oglasio priopćenjem na službenoj stranici.

"Rezultati jučerašnjih testiranja pokazala su kako su četvorica nogometaša pozitivna na COVID19. Od toga tri nogometaša NK Lokomotive, te jedan nogometaš koji se trenutno nalazi na probi u NK Lokomotivi.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba.

Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igračima odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Osim zaraženim igračima, mjera samoizolacije je iz predostrožnosti određena i za još jednog igrača Lokomotive, sustanara zaraženog, koji je negativan na testu, no iz mjere predostrožnosti mu je određena mjera samoizolacije. 

Ukupno se, s današnjim mjerama, pet nogometaša Lokomotive nalaze u samoizolaciji. Donesene su nove epidemiološke mjere u kojima će se u dodatno postroženim uvjetima trenirati u manjim grupama.

Svi igrači će biti ponovno testirani u narednih nekoliko dana i na taj način će klub precizno pratiti stanje i osigurati sve potrebne radnje kako bi u najvećoj mogućoj mjeri zaštitili igrače i stručni stožer te omogućili sudjelovanje u nadolazećim natjecanjima."


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij