hren
 

CRNI EPILOG TURNIRA
Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavat, rekao je Đoković

Odmah po dolasku u Beograd Novak se testirao zajedno sa članovima porodice i tima s kojima je bio u Beogradu i Zadru. On ne osjeća nikakve simptome, javlja direktno.rs.

– Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiona, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period – rekao je Novak Đoković.

Žao mu je zbog zaraze

Kako je istaknuo, želio je da pomogne organizacijom turnira.

– U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja.

Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vJerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje.

Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana – rekao je Novak.

Inače, Novak Đoković se tijekom turnira susreo i s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

U Zadru su testiranjima odmah podvrgnute 22 osobe, a među tri pozitivna slučaja našao se hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća.

Dimitrov se osjećao loše

Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Novak Đoković nije bio među tenisačima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u ponedjeljak u Beogradu.

Zadarski teniski turnir iz serije Adria Toura, koji se odvijao od petka do nedjelje, prekinut je uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov.

Finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćoriće za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij