hren

Hrvatska reprezentacija saznala je protivnike u Ligi nacija koja počinje u rujnu ove godine. To su Portugal, Francuska i Švedska.

Nakon nogometnih uzbuđenja koja nas ovog ljeta čekaju na Euru 2020., na početku rujna čeka nas novo izdanje Lige nacija. Utakmice će se igrati u rujnu, listopadu i studenom, a Vatreni su saznali svoje protivnike elitnoj Ligi A.

Hrvatska će ove jeseni igrati u grupi A3 protiv Švedske, Francuske i Portugala. Dobili smo iznimnu jaku i atraktivnu skupinu čije ćete utakmice moći gledati na GOL.hr-u i Novoj TV!

Prvoplasirana reprezentacija iz skupine igrat će na završnom turniru Lige nacija, a posljednjeplasirana ispada iz najjačeg razreda. Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3 - 5. rujna), a preostali terminu su 6 - 8. rujna, 8 - 10. listopada, 11 - 13. listopada, 12 - 14. studenog i 15 - 17. studenog ove godine.

Vatreni protiv aktualnih prvaka sa SP-a i Eura

Vatreni će igrati protiv aktualnih svjetskih i europskih prvaka, a zanimljivo je što s Francuskom i Portugalom naša reprezentacija igra i prijateljske utakmice uoči skorašnjeg Eura. Portugal i pobjednik prvog izdanja Lige nacija.

Radi se o dvije reprezentacije koje Hrvatska nikad u povijesti nije pobijedila. Francuzi su nas pobijedili u finalu Svjetskog prvenstva, a Portugal je izbacio Hrvatsku na posljednjem Euru pa naši nogometaši imaju itekako motiva uzvratiti za te poraze.

Švedska je 17. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici i nije nimalo bezopasna, no jasno je da će Francuska i Portugal biti najveći konkurenti Vatrenima u borbi za to prvo mjesto koje vodi na Final Four.

Liga A
Grupa 1: Poljska, BiH, Italija, Nizozemska
Grupa 2: Island, Danska, Belgija, Engleska
Grupa 3: HRVATSKA, Švedska, Francuska, Portugal
Grupa 4: Njemačka, Španjolska, Ukrajina, Švicarsak

Liga B
Grupa 1: Rumunjska, Sjeverna Irska, Norveška, Austrija
Grupa 2: Izrael, Slovačka, Škotska, Češka
Grupa 3: Mađarska, Turska, Srbija, Rusija
Grupa 4: Bugarska, Irska, Finska, Wales

Liga C
Grupa 1: Azerbajdžan, Luksemburg, Cipar, Crna Gora
Grupa 2: Armenija, Estonija, Sjeverna Makedonija, Gruzija
Grupa 3: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčka
Grupa 4: Kazahstan, Litva, Bjelorusija, Albanija

Liga D
Grupa 1: Malta, Andora, Latvija, Farski otoci
Grupa 2: San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij