hren

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu protiv Nizozemske u Varaždinu, ali kompletna reprezentacija ipak je fokusirana na ono drugo, kvalifikacije za Olimpijske igre. Apsolutni je prioritet osigurati put za Tokio...

Hrvatska je pobjedom nad Nizozemskom osigurala drugo mjesto u skupini C Svjetske lige. Rezultatom 16:7 (5:3, 2:2, 4:1, 5:1) pred odličnom varaždinskom publikom nadjačala je nizozemsku reprezentaciju.

"Nama je trenutno fokus na Rotterdam i da se čim bolje pripremimo za tamošnje kvalifikacije za Olimpijske igre. Tako će nam i ta utakmica u četvrtfinalu poslužiti kao dobra priprema za predolimpijski turnir gdje ćemo nadam se osigurati vizu za Tokio. Bilo je odlično igrati u Varaždinu, svaki puta kada smo ovdje zaista je lijep ugođaj jednako kao i radna atmosfera te se nadam da ćemo se ponovno vratiti ovdje", rekao je Luka Bukić, reprezentativac, te zaključio:

"Olimpijske igre su naš glavni cilj, razmišljamo samo o tome i spremamo se samo za to. Iznimna je čast otići na Olimpijske igre i naravno napraviti tamo što bolji uspjeh."

Među Barakudama kao najbolji istaknuo se Maro Joković koji je proglašen i igračem utakmice, a postigao je šest zgoditaka. Luka Bukić i Rino Burić zabilježili su po dva pogotka, dok su po jedan upisali Luka Lozina, Hrvoje Benić, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Anđelo Šetka i Franko Lazić.

Unatoč ovoj utakmici sve je podređeno Rotterdamu gdje 22. ožujka započinje turnir na kojem će se prve tri ekipe kvalificirati na Olimpijske igre. U utorak su izvučene i skupine s kojima je odlučeno da Hrvatska ulazi u skupinu B s momčadima Nizozemske, Rusije, Njemačke, Argentine i predstavnikom Azije. U skupini A su pak Gruzija, Kanada, Brazil, Crna Gora, Grčka i još jedan predstavnik Azije.

"Sve je podređeno Rotterdamu. Tokio moramo realizirati, nisu bitne grupe, mi idemo u Rotteredam sa željom da idemo u Tokio, bez ikakvih kalkulacija. Moramo biti najbolji. Kvalitetu imamo, vjeru imamo, želju imamo ogromnu, nemamo nikakvih kalkulacija, jednostavno moramo ići do kraja. Moramo ići u Tokio", zaključio je izbornik Tucak.

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij