hren
 

VEČERA NA MALTI
Za kraj Hajdukovih priprema sa slovenskog Pohorja – neugodna vijest: Josip Juranović neće moći na Maltu, njegova ozljeda mišića ipak je ozbiljnija, nije se igrati, smatra se čak da bi mogao i dva tjedna pauzirati, ali o tom potom, zasad je sigurno da na Maltu neće ići.

Potvrdu ćemo dobiti u nedjelju ujutro kad se objavi popis putnika, ali sinoćnje informacije bile su nedvosmislene, osim Josipa Posaveca i Mije Caktaša, na Malti, na europskom prvom nastupu u novoj sezoni, u gostima protiv Gzire United u utorak, neće zaigrati ni Josip Juranović.

Bio je kapetan na pregledu u Zagrebu, više preventivno, reklo se, međutim vijesti nisu dobre.

Tko bi mogao umjesto njega? Cijelo vrijeme priprema drugi desni bek bio je po formaciji Josip Bašić, davno je Bašo još debitirao za Hajduk, pod Mišom Krstičevićem, protiv Dinama u Zagrebu 29. rujna 2012. godine. U trenutku je postao najmlađi prvotimac Hajduka. Nakon toga uglavnom su ga leđa mučila i zaustavljala karijeru.

Sad je odradio normalno pripreme u svome još jednom povratku. Sakupio je tek dvadesetak nastupa za prvu momčad Hajduka u evo skoro sedam godina, ali je često igrao za B momčad i bio njen kapetan. Juranović izostaje zbog ozljede mišića, a Fran Tudor je otišao, onda bi na beka mogao Josip Bašić.

Međutim. Mogao bi trener Oreščanin izvaditi i prokušani adut iz proljeća, Stanko Jurić, koji je prvi u čekaonici veznog reda, mogao bi se također lako preseliti na poziciju desnog beka. Već su ga tako selili i na proljeće.

Danas će se Hajduk, nakon ozbiljne, radne subote, te loše vijesti glede Juranovića spustiti do Zagreba, u hotel Panoramu na dnevni odmor, navečer se iz zagrebačke zračne luke "Franjo Tuđman" polijeće za Maltu. I čeka se sad Oreščaninov popis koga će s Pohorja uputiti doma, a koga povesti na vreli otok nadomak Afrike. Jer, na Pohorju je imao preko trideset igrača.

Leti se večeras tamo gdje protivnik ne ulijeva strahopoštovanje, ali nikad ne znaš, Gzira United, moraš biti ozbiljan.

Inače, noć petka bila je - vatrena, doslovce, navečer je stručni stožer "bijelih" bio u šetnji i gasio je požar. U šetnji nedaleko hotela Arena naletjeli su na trenutak da je vatra s paljenja granja utekla kontroli. Proširila se, kondicijski trener Ante Jurić bio je najbliži nevolji, najbrži, odmah je skočio i počeo granjem gasiti vatru, priskočili su i mještani, a onda su učas stigli i vatrogasci.

Drama je brzo izbjegnuta, a Ante Jurić, među osobljem hotela, hajdukovcima, mještanima stekao je status junaka i tapšanje po ramenima, bravo i hvala ti.

Sve je jučer bilo u znaku J, Juranović na može, je li na beka ide Josip Bašić ili Stanko Jurić, a drugi Jurić, Ante, kondicijski trener, bio je požrtvovni vatrogasac.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij