hren
 

OREŠČANIN ZA SADA IMA PODRŠKU
Slobodan dan na Pohorju, idealan za nastavak unutarnjih borbi u Hajduku. Zvuči kao maliciozna šala, međutim u suštini je baš tako. Kako bi netko rekao na sceni je totalni show, ali budimo ozbiljni; davno smo rekli kad se mete netko mora i da kašlje, a zasad obje strane metu, a bogme svi kašljemo.

Najprije je jučer u jutarnjim satima priopćenje izdao (emitirao) Nadzorni odbor Hajduka s detaljnim pregledom svega što se događalo unutar četiri zida glede događaja oko utakmice Hajduk II - Šibenik i posljedične smjene šefa Akademije Krešimira Gojuna i kad smo pomislili da je to na određen način točka na događanja, uslijedio je - šok.

Nesvrstani

Trener prve momčadi Hajduka Siniša Oreščanin svojim priopćenjem, odaslanim na ciljane adrese medija uskovitlao je ozračje. Svrstao se uz smijenjenog Krešimira Gojuna. Zajedno su došli u klub otprije tri godine i ovim je pokazao kako i u ovim trenucima ostaje čvrsto uz njega. Kontra odlukama uprave i čak kontra priopćenja Nadzornog odbora koji je pak želio zaključiti ovu sapunicu.

Oreščanin je ionako ovih dana na Pohorju zatvoren u tamu svoje kože, prolazeći uz sedmu silu samo bi pozdravio i profesionalno dao izjavu po svršetku utakmice, ali bilo kakva druga priča bila je i ostala nemogućom misijom.

Mislili smo da će pregristi situaciju nakon otkazu njegovu Gojunu i krenuti dalje sam, ali smo se prevarili. Nismo bili u pravu. Siks je smišljao priopćenje i plasirao ga – na slobodni dan.

Što bi sad trebao Hajduk ili bilo koji klub u tom trenutku uraditi? Dati mu otkaz, pomislili smo, bilo bi logično.

Ali, to bi bilo prejednostavno. I opet smo se prevarili. Možda je i sam Oreščanin takvo što želio isprovocirati, u trenutku. Kad je slobodan dan. Da popodnevni trening ne pati. Jer, igrači će ionako u šetnju.

Međutim, iz baze, iz Poljuda stiglo je objašnjenje sasvim drugačije naravi. Nisu pali s Marsa. Žele sve potanko ispitati, i riješiti unutar četiri zida (situaciju oko prozvanog Marija Brkljače) kao što je to predsjednik uprave Marin Brbić nedavno rekao kako sve stvari treba rješavati unutar klupske kuće.

- Primili smo trenerovo priopćenje na znanje, stvari ćemo rješavati unutar četiri zida, a naš trener (Oreščanin, op. a.) i dalje ima potpunu podršku.

Taktika - praktika

Mudro. Taktika iz Poljuda jest: Oreščanin je rekao svoje i neka se nosi s s time.

Službeni Hajduk je reagirao brzo, dao je podršku treneru. Možda neočekivano, ali tako jest. Situacija se brzo razbistrila. Neka trener nastavi svoj posao! Možda mu je sad lakše duši kad je objavio svoje priopćenje.

Spustimo balun na zemlju i uprimo zajedno dalje - prema Malti.

Stanje je samo naoko u trenutku izgledalo ili - ili, aut Cezar aut nihil, ali poslije odluke uprave tako nije.

Oreščanin će i danas voditi trening?! Hoće! I momčad će povesti u nedjelju na Maltu. Hoće! Barem što se uprave tiče.

Priopćenje mu službeni Hajduk nije zamjerio.

Istodobno, trener juniora Igor Tolić je na svome twitteru dao do znanja da odlazi s funkcije, kao vrijeme je za nove izazove, ali to se još uvijek nije dogodilo.

Jer, ne može on tek tako otić, a klub ga ne tjera. I ne želi ga otjerati.Ni Oreščanina. Priopćenju usprkos.

Odlazak jednog čovjeka, pa makar to bio Gojun, ne bi smio izazvati lavinu odlazaka. U suprotnom bi se poljuljalo tezu o stvarnom postojanju sustava u tom dijelu klubu.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij