Maraton klub Marjan, kao najveći i najpoznatiji maraton klub u Dalmaciji i jedan od najvećih u Republici Hrvatskoj, od 22. do 24. veljače organizira manifestaciju 19. SPLIT HALF MARATHON koja se sastoji od:sportskog sajma „Start“ (od 22.02. do 24.02. u SC Gripe), humanitarne utrke "dm dječje milje" (23.02. za djecu uzrasta 6 do 15 god.), „Trofeja Slobodne Dalmacije“ - utrke na 5 KM (24.02.), utrke polumaratona i štafetnog polumaratona (24.02.)te dodjele medalja i završne zabave (24.02.)

Na manifestaciji 2019. godine sudjeluje gotovo 2.500 trkača na polumaratonu, gotovo 400 trkača na utrci građana „Trofej Slobodne Dalmacije“, više stotina djece na „dm dječjim miljama“, a očekuje se oko 15.000 posjetitelja iz Hrvatske i svijeta.

Obavještavamo građane Splita da će se u subotu, 23. veljače od 15 do 16:30 sati održati dječja utrka, od Rive do Banovine, odnosno Obalom Ante Trumbića i Branimirovom ulicom, koje će u vremenu održavanja utrke biti zatvorene za promet, do rotora kraj zgrade Banovine.

U nedjelju, 24. veljače s početkom u 9 sati započeti će utrka na 21.097 metara, i to od Rive (kod Splitske banke), te će se nastaviti trasom: Marmontova –Kralja Tomislava – Zagrebačka – Livanjska – Domovinskog rata – Zagorski put – Sarajevska – Domovinskog rata – Put Stinica – Put Supavla – vojarna Sv. Nikola – Zrinsko-frankopanska – VIII.mediteranskih igara – Zrinsko-frankopanska – Sedam Kaštela – Matoševa – Šetalište Marina Tartaglie – Šetalište Ivana Meštrovića – Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Obali hrvatskog narodnog preporoda (Rivi). Održavanje ove utrke planirano je do 12 sati.

Također u nedjelju, 24. veljače s početkom u 9:10 sati, održati će se i utrka na 5.000 metara, koja će započeti na Rivi, preko Marmontove – Kralja Tomislava – Zagrebačka – Manuška Poljana –Sinjska – Teutina – Matošića – Ban Mladenova – Šperun pored sv. Frane – Trumbićeva obala –Obala kneza Branimira – kružni tok kod Banovine – prema Sustipanu do ACY marine te nazad na Obalu kneza Branimira – Trumbićeva obala, s ciljem na Rivi. Održavanje utrke planirano je do 11 sati.

Za vrijeme natjecanja biti će privremeno zaustavljen promet vozila na trasama kretanja sudionika utrke. Zatvorene dionice biti će puštene u promet po prolasku svih natjecatelja.

Mole se građani da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute i zapovjedi policijskih službenika, kako bi održavanje maratona proteklo u redu, bez opasnosti za sudionike maratona, te ostale građane i sudionike u cestovnom prometu.
Sve ulice kojima prolazi trasa polumaratona zatvaraju se u 8.30 sati, a regulacija prometa će se mijenjati (ulice će se puštati u promet) nakon prolaza posljednjeg vozila u pratnji uz regulaciju prometne policije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij