ZADNJI VIKEND U VELJAČI
Maraton klub Marjan  od 22. do 24. veljače organizira manifestaciju pod nazivom 19. Split half maraton, a među više događanja svakako treba izdvojiti utrku polumaratona koja će prema najavama, 24. veljače na splitskim ulicama okupiti više tisuća sudionika iz 40 zemalja, među kojima će po prvi put biti i predstavnici  Etiopije i Kenije.

Tako će se ulicama Splita i ove godine trčati 21,1 kilometar, od čega dio i samim Marjanom.
Istog dana bit će održana i utrka na 5 km pod nazivom „Trofej Slobodne Dalmacije“, na kojoj je svoje sudjelovanje najavilo više od tisuću sudionika. Dan ranije, 23. veljače održat će se utrka "Dječja milja" za koju se do sada prijavilo tristotinjak učenika.
Dio ovogodišnje manifestacije 19. Split half maraton  je i sportski sajam„Start“, koji će se od 22. do 24. veljače održati u sportskom centru Gripe.

Split half marathon podupiru Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Splitsko-dalmatinska županija, MORH, MZOS, MINT, a partneri u provedbi su HNK HAJDUK i Županijska liga protivraka.

Treba napomenuti  da će i ove godine u organizaciji događanja sudjelovati više od 400 volontera, a cijela manifestacija ima i humanitarni karakter jer uplaatom startnine sudionici pomažu Županijskoj ligi protiv raka Split.

Raspored događanja možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij