hren

Hrvatski par Dodig / Pavić od 14 sati lovit će pobjednički bod protiv Francuske koji bi donio osvajanje trofeja Davis Cupa.

Od 14 sati na rasporedu je treći dvoboj finala Davis Cupa, posljednjeg izdanja u ovakvom formatu, u kojem se u Lilleu sastaju Francuska i Hrvatska. Na rasporedu je meč u igri parova, u kojem će hrvatskom dvojcu Ivan Dodig / Mate Pavić suparnici biti pobjednici Roland Garrosa Nicholas Mahut i Pierre-Hugues Herbert.

Ako Hrvatska pobijedi, osvojila je po drugi put u svojoj povijesti trofej Davis Cupa. Prvi joj je put to pošlo za rukom 2005. godine, kada su reprezentaciju predvodili Ivan Ljubičić i Mario Ančić. Tada je u Slovačkoj bilo 3:2 za Hrvatsku.

Kako nisu stalna parska kombinacija, Dodig i Pavić nikada nisu zaigrali protiv Herberta i Mahuta na ATP Touru. Pavić je s njima igrao prošli tjedan na londonskom ATP Finalsu, te ih je s austrijskim partnerom Oliverom Marachom pobijedio 2:0 u setovima. Pavić je ujedno godinu završio na prvom mjestu ATP ljestvice.

Zanimljivo, Pavić još nema pobjedu za Hrvatsku u Davis Cupu. Igrao je u četiri meča, tri parska, i svaki je put gubio. Posljednji put ove godine u Zadru u polufinalu protiv SAD-a.

Dodig je prije dvije godine bio bolji od Herberta i Mahuta u Davis Cupu. Bilo je to u polufinalu, na tvrdoj podlozi u Zadru, a partner mu je bio kum - Marin Čilić. Povratkom Pavića u reprezentaciju lakše se diše kada je igra parova u pitanju, odnosno Čilić ima više prostora za odmor i može se koncentrirati samo na pojedinačni nastup.

Herbert i Mahut su ovogodišnji pobjednici Roland Garrosa, u kojem su bili bolji od Pavića i Maracha. Riječ je o Grand Slamu koji se igra na zemlji, baš kao i finale Davis Cupa, tako da mala prednost ide na stranu francuske kombinacije u ovom dvoboju.

Međutim, Hrvatska ima 2:0, lijepu zalihu na ulasku u drugi dan. Dodig i Pavić mogu odigrati jako opušteno, jer je teško zamisliti da bi i Ćorić i Čilić mogli izgubiti posljednjeg dana da Francuzi dobiju parove. Tako opušteni Dodig i Pavić mogu već nakon drugog dana zaključiti eru Davis Cupa i na posljednje mjesto pobjednika ovog natjecanja upisati Hrvatsku.

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij