hren

'TEK DRUGA STEPENICA'
"Upravo je fantastično kako su nas Splićani primili, sada osjećamo da smo u ovom gradu voljeni poput Hajduka", kazao je nakon pobjede nad Islandom (29-22) u Splitu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.

"Ovo je bila jako teška utakmica za nas jer smo emotivno bili ispražnjeni zbog izostanka Domagoja Duvnjaka što se jako osjetilo u prvom dijelu. No, ja stalno govorim da smo mi tim, a ovi navijači su nas opet nosili do pobjede. Mi smo jedina loptačka nacionalna selekcija koja igra u Splitu i tako će i ostati jer smo tu doma. Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu jer reprezentaciju ne možeš kupit kao neki klub", izjavio je Červar, koji je pohvalio sve igrače.

"Jako sam ponosan na momke, a pogotovo mi je drago zbog Buntića i Mamića.  Mamić je bio bez samopouzdanja, a vidjeli ste kako je zabio kad je trebalo. Buntić je upao umjesto Duvnjaka, i svi su govorili što će nam još treći desni vanjski, ali ja sam imao viziju kako igrati bez Duvnjaka. I ona se pokazala  ispravnom večeras. U sportu moraš riskirati", kazao je Červar koji je pohvalio islanđane.'

"Island je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali je Hrvatska u drugom dijelu, pogotovu na početku, bila fenomenalna. U napadu smo igrali "sedam na šest", obrana je bila neprobojna, a ono što je prošlo obranio je Stevanović, koji je točno znao što treba raditi. A u prvom dijeli smo imali Cindrića, skromnog dečka s dva srca koji je dokaz da u sportu nije bitno odakle si i koliko si visok, već što si u stanju pružiti na terenu. A Luka će biti još bolji, vidjet ćete", kazao je Červar, koji je nakraju dodao - "Nažalost, ovo je tek druga stepenica prema cilju, čeka nas još puno stepenica".

 

Ivan Stevanović je sa sedam obrana, svih sedam u drugom dijelu, bio uz Cindrića jedan od najboljih pojedinaca dvoboja.

"Naravno da sam zadovoljan jer smo pobijedili island sa sedam razlike i stvarno je bio gušt braniti pred ovakvim navjačima. Slažem se sa izbornikom da je teško pobijediti bez dobrog učinka vratara, a na nama je da obranimo ono što mu omoguće dečki iz obrane i ponudi još nešto dodatno, izvanredno. Nemamo vremena za slavlje jer nas za dva dana čeka Švedska. idemo po pobjedu i po sva četiri boda za Zagreb", izjavio je Stevanović.

Izvor : Sportske Novosti


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij