hren

HRS STIŽE U BANOVINU
Nogometnim rječnikom rečeno Split je u sudačkoj nadoknadi napokon potvrdio domaćinstvo Europskog prvenstva u rukometu.

Svega četrdesetak dana prije početka natjecanja! Jučer je pala i posljednja prepreka, a to je bio dogovor Spaladium Arene i Hrvatskog rukometnog saveza.

- Uskladili smo stavove i zajednički pronašli razumno rješenje – rekla nam je Natalija Mladineo, stečajna upraviteljica tvrtke Sportski grad TPN koja upravlja Spaladiumom, a koja je odgovorna Odboru vjerovnika te tvrtke.

Kamen spoticanja između dvije strane bio je detalj vezan za ugostiteljski dio, odnosno pravo na prodaju hrane i pića gledateljima koji će za vrijeme Eura boraviti u Areni. Ta je priča završila tako da je HRS pristao platiti najamninu za korištenje prostora u svrhu ugostiteljstva.

Dogovor nam je potvrdio i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak koji je priznao da se već umorio od toga koliko se cijela ova trakavica odužila.

- Pričekajmo još do službenog potpisivanja ugovora, pa ćemo onda sabrati sve dojmove.

Uglavnom, danas se sve stavlja crno na bijelo. Danas Split i službeno (p)ostaje gradom-domaćinom Europskog prvenstva. Hrvatski rukometni savez u svom najjačem sastavu stiže podno Marjana gdje će u Banovini u 14 sati svečano potpisati ugovor s Gradom Splitom – s kojim je sve bilo dogovoreno prošli tjedan – kao i ugovor s tvrtkom Sportski grad TPN o korištenju Spaladium Arene.

U ime Grada tu će biti gradonačelnik Andro Krstulović Opara i pročelnik za sport Hrvoje Akrap, zatim predstavnici TPN-a te brojno društvo iz Saveza – predsjednik Tomislav Grahovac, dopredsjednik Zoran Gobac, direktor prvenstva Silvio Njirić i glavni tajnik Damir Poljak.

Eto, iako su se probili svi mogući rokovi, Split je čekao i dočekao domaćinstvo. Poslije teških, višemjesečnih, a ponekad se činilo i beskonačnih pregovora. Ali bolje ikad nego nikad. Euro u Splitu počinje 12. siječnja 2018. utakmicama Švedska – Island i Hrvatska – Srbija, a završava četiri dana kasnije. Sada se svi ljubitelji hrvatske reprezentacije napokon mogu okrenuti onome zbog čega ona i dolazi u Split – rukometu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij