hren

Hrvatska radiotelevizija nije uspjela osigurati prava na prijenos utakmica reprezentacije nakon SP-a u Rusiji, već pravo na to ima komercijalni Sport Klub

Hrvatska radiotelevizija već je godinama kritizirana, a posebice njen sportski program koji nije niti sjena onoga što je bio nekada. Sada bi sve moglo potonuti na još jednu razinu niže. Naime, HRT bi mogao ostati bez prava prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

UEFA je objavila popis TV kuća s kojima je potpisala ugovore o otkupu prava na emitiranje, a HRT-a na popisu nema. Radi se o utakmicama Lige nacija, kvalifikacijama i glavnom turniru Europskog prvenstva 2020. i kvalifikacija za SP 2022.

Barem za sada izgleda kako će Hrvati na javnoj televiziji ipak moći pratiti Dalićeve momke u Rusiji, no nakon toga vlasnik prava na prikazivanje kockica postaje Sport Klub koji možete pratiti samo kod odabranih operatera uz naplatu.

HRT se još može dogovoriti sa Sport Klubom i otkupiti dio utakmica iz paketa kao što je to bio slučaj s Eurobasketom, no to tek ostaje za vidjeti. U svakom slučaju je jasno da se državna televizija ne zna nositi s konkurencijom. Ono što nije jasno jest čemu služi onih 80 kuna koje plaćamo svaki mjesec kako bismo gledali javnu televiziju.

Izvor: 100posto.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij