hren

Isti prijedlog pokrenut je 2011. godine, ali nije prošao.

HRVATSKI grb u zvjezdicama, engleska "tri lava" na plavoj EU pozadini ili lijepi grb talijanskog nogometnog saveza okružen simbolima Europske unije. Sve to i mnogo više uskoro bismo mogli gledati na nogometnim terenima nakon najnovijeg prijedloga administracije EU-a.

Nekome u Bruxellesu pala je na pamet ideja da bi sve zemlje članice Europske unije na sportskim natjecanjima trebale na dresovima uz nacionalna obilježja nositi i zastavu međunarodne zajednice kojoj pripadaju.

"To je sjajna prilika za promicanje vrijednosti Europske unije kroz sportska natjecanja i prilika za povećanje dobiti od turizma", stoji u čudnom priopćenju iz Bruxellesa.

Prema lisabonskom ugovoru iz 2009. godine, EU ima pravo donositi pravila i prijedloge vezane uz sportska natjecanja, a ovu inicijativu pokrenuli su i 2011., ali na kraju je ipak odbačena.

Zastava s 12 žutih zvjezdica na plavoj podlozi službena je u EU-u od 1985. godine i simbolizira jedinstvo, solidarnost i harmoniju zemalja članica. Koliko bi unijela harmonije na nacionalne dresove, tek treba vidjeti.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij