hren

Hrvatski rukometaši imaju priliku osvojiti svoju šestu medalju sa svjetskih prvenstava, drugu bronačnu...

Nakon dramatičnog i srcedrapajućeg poraza od Norveške u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj hrvatski rukometaši već danas, manje od 24 sata kasnije, igraju utakmicu za broncu. Suparnik izabranicima Željka Babića je Slovenija, reprezentacija koju vodi dobro nam poznati Veselin Vujović.

Slovenija je na ovom prvenstvu ostavila solidan dojam, no u nekoliko je utakmica pokazala i dosta slabosti. Slabi Island su jedva pobijedili (26:25), remizirali su s Tunisom, a onda ih je u polufinalu Francuska glatko pobijedila. Najveća razlika između Slovenije i Hrvatske uoči dvoboja je faktor fizičkog i psihičkog umora.

Hrvatsku je sedmerac dijelio od velikog finala u nedjelju, dok Slovenija nema za apsolutno ničime žaliti iz polufinala. Psihički su Slovenci u velikoj prednosti. Fizički također jer su igrali u četvrtak što znači da su imali 46 sati za oporavak i pripremu. Kauboji su sinoć igrali još dodatnih 10 minuta, a u drugih pet se vidjelo da su na izmaku snaga.

Hrvatska i Slovenija nisu igrali utakmicu na velikom natjecanju pune četiri godine. Posljednji put su igrali također na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Španjolskoj i također u utakmici za broncu. Hrvatska je tada bila vrlo uvjerljiva i slavila je rezultatom 31:26.

No koliko se uopće isplati uspoređivati ovaj dvoboj s onim od prije četiri godine? Naši najbolji igrači u toj su utakmici bili Domagoj Duvnjak, Marko Kopljar, Igor Vori, Damir Bičanić, Ivan Čupić i Ivan Ninčević... Od tih igrača jedino je Duvnjak u Francuskoj s reprezentacijom! I Slovenci su napravili puno promjena u sastavu u odnosu na susret otprije četiri godine, tako da nas zbog svega spomenutog čeka jedna sasvim drugačija utakmica.

Kolektiv je najjači adut Slovenaca, a najbolji pojedinac na kojeg se Vujović oslanja je Gašper Marguč. Desno krilo Veszprema je dosada postiglo 34 pogotka iz 43 pokušaja na ovom prvenstvu. Osim njega najopasniji su Vid Kavtičnik (desni vanjski), Jure Dolenc (desni vanjski) i Borut Mačkovšek (lijevi vanjski).

Kauboji su sigurno umorni, fizički i psihički, no ovo je posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu i oni su toga svjesni. Sigurni smo da će na terenu ostaviti i posljednji atom snage, a hoće li to biti dovoljno saznat ćemo nešto iza 22 sata i 15 minuta.

Susret za broncu u pariškoj dvorani Bercy počinje u 20.45 po hrvatskom vremenu.

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij