hren

SAČUVALI SE ZA OSIJEK I RIJEKU!?
Igra se loše, što je tome razlog, kakvi su to problemi stisli Hajduk da je od stroja za golove u mjesec dana zakočio, a produkcija pogodaka postala – tanka uz slabu igru?

Kad je zadnji poraz upisan još u kolovozu, još tamo od Rijeke, teško je govoriti o krizi, ali da bi trebalo biti bolje, to je jasno svima. Jer su igrači pokazivali da mogu puno više nego što smo vidjeli u zadnji tri utakmice. I kao momčad, ali i pojedinačno. Sad su stali.

Kad čujete što kaže trener Marijan Pušnik onda izgleda još i gore “zašto se svađaju, previše su egoistični”, zamjera na pressici zašto se ne odigra ono što se uči na treningu. Trener čak neke detalje predimenzionira, na primjer kad kaže “bolje da ne čujete što sam im sve rekao”...
S druge strane, još poraznije može zvučati činjenica da ni nakon opetovane “jezikove juhe” koju svako malo Pušnik servira, hajduci slabo reagiraju. Kao da im njegova vika i pokušaji da ih pokrene na jedno uho uđe, na drugo izađe.

Istina, bolji su u drugom poluvremenu, kad ih trgne, ali prvih 45 minuta igre je već porazan u seriji, u nizu utakmica i to donosi mini-krizu igre, pa i rezultata (jer, fale dva boda iz Pule, kao i u rujnu dva boda iz Zaprešića).

Utakmica protiv Osijeka postavlja se sad odjednom kao prekretnica, prijelomnica u nastojanjima da se učvrsti pozicija na ljestvici.

Dvije utakmice u paketu u dva vikenda, Osijek u Poljudu, pa Rijeka u posjetu Rujevici donose težak paket-program. S naglaskom da je Osijek imperativ za pobjedu, ako ćemo već Rijeci prići s naznakom da je trenutno bolja i k tome u gostima (mada su se i oni pokazali kao smrtnici, a ne HNL-vanzemaljci, igrajući nakon 90 minuta igre 3:3 u Rudešu).

Mini-kriza je u Hajduku i moraju vidjeti kako će se trgnuti, početi slušati prodike trenera Marijana Pušnika, ili su gluhi na njegove motivacijske eskapade.

Nije još momenat za alarm, ali tu je Osijek, tu skočite, po onoj grčkoj, hic Rhodus, hic salta. Upozorenja su servirana.

Igrali su “bijeli” protiv dvije od tri najlošije momčadi prvenstva (Split, Istra) i onda s drugoligašem koji se bori za ostanak, Solinom, a kakav su dojam ostavili? Slab, nikakav. Protiv Splita jedva 2:1, u Puli 0:0, a protiv Solina u pobjedi 2:1 još je svjež utisak katastrofalno odigranog prvog poluvremena. Mini-kriza ih trese i treba ih protresti.

U nedjelju ne igraju Said i Šimić zbog kartona, te Ismajli zbog ozljede.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij