hren

Međunarodni teniski savez (ITF) objavio je popis nositelja uoči izvlačenja parova za Svjetsku skupinu Davis Cupa za 2017. godinu, a na njemu je Hrvatska na drugoj poziciji.

Prema pravilima tog natjecanja, finalisti iz prethodne sezone zauzimaju pozicije na vrhu i dnu ždrijeba, a kako je Argentina bolje plasiran na rang listi reprezentacija ona će imati status prvog nositelja.

Osim ovih dviju reprezentacija, među povlaštenim sastavima su još Belgija, Češka, Francuska, Srbija, Švicarska i Velika Britanija, a tih osam sastava ne mogu se međusobno sresti u prvom kolu, koje je na rasporedu od 3. do 5. veljače, dakle nakon Australian Opena.

Potencijalni suparnici su im Australija, Italija, Japan, Kanada, Njemačka, Rusija, SAD i Španjolska. Hrvatska će biti domaćin ako za suparnika dobije Italiju, Japan, SAD ili Španjolsku, a gost ako izvuče Australiju, Njemačku ili Rusiju. Ukoliko izvuče Kanadu o domaćinstvu će odlučivati ždrijebanje. Izvlačenja parova bit će u četvrtak u Londonu, s početkom u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij