hren

United nije imao sezonu za pamćenje što se tiče rezultata, ali zato su postavili nove financijske rekorde.

Iako je prošla sezona pod Van Gaalom bila rezultatski razočaravajuća, Manchester United ipak ima razloga za zadovoljstvo. United je financijsku godinu zaključio s 515 milijuna funti (oko 600 milijuna eura) prihoda, čime je postao prvi engleski klub koji je probio magičnu granicu od 500 milijuna funti.

United je privukao 14 novih sponzora, a prihodi od reklama, TV prava i utakmica su također narasli. Ovaj uspjeh je još veći kad se uzme u obzir da nisu igrali Ligu prvaka, a prvenstvo su završili na razočaravajućem petom mjestu s 15 bodovazaostatka za prvim Leicesterom, zbog čega ni ove godine neće igrati najelitnije klupsko natjecanje.

Ove sezone se očekuje nastavak rasta te se predviđa da će prihod iznositi 540 milijuna funti (640 milijuna eura). Time bi se približili Barceloni, koja je vodeća u toj kategoriji s 570 milijuna funti (680 milijuna eura) prihoda.

"Dobri financijski rezultati su nam omogućili investiranje u momčad, stručno osoblje i infrastrukturu, s ciljem osvajanja trofeja u nadolazećim sezonama", izjavio je izvršni dopredsjednik Manchestera Ed Woodward.

Neto dug je porastao za 5.7 milijuna funti i sada iznosi 260.9 milijuna, a u klubu to objašnjavaju kretanjima tečaja na tržištu valuta.

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij