hren

Mamić je lani otkupio 26.000 dionica od dotadašnjeg najvećeg malog dioničara Jake Andabaka za 250 kuna po dionici. Također je kupio i po 20.000 dionica od Ivana Rimca i Dalekovoda, te po 10.000 dionica od Leda i Zagrebmontaže.

Udruga Naš Hajduk priopćenjem je izvijestila da s predstavnicima Tommyja pregovaraju oko otkupa 24,5 posto dionica Hajduka iz portfelja te tvrtke.

“Obostrana želja i nas i predstavnika tvrtke Tommy je da novac prikupljen od strane navijača bude uplaćen Hajduku. Razgovori su tek počeli, čeka nas dosta posla pa molimo i medije i članove za strpljenje dok zajedno ne pronađemo najbolji model koji će zaštiti interese sve tri strane”, navodi se u priopćenju. Realizira li se ta transakcija, udruga Naš Hajduk postat će vlasnikom 131.580 dionica. Tako će steći kontrolni paket od 27,5 posto dionica i postati strateški partner kluba, bez kojeg se ne mogu donositi važnije odluke. Cilj projekta Naš Hajduk je da navijači postanu većinski vlasnici tog kluba.

Većinski vlasnik kluba koji je lani poslovao s četiri milijuna minusa ostaje Grad Split, s udjelom od 56,1 posto.
Sakupili 41.589 članova

Unatoč lošim rezultatima, Hajduk ove godine ima čak 41.589 člana s plaćenom članarinom. Eventualni dogovor s Tommyjem značit će i financijsku obvezu za Naš Hajduk, koji time preuzima isplatu Hajduku u iznosu od 3,5 milijuna kuna godišnje. Zanimljivo je što se Tomislav Mamić, vlasnik Tommyja, prije svega godinu dana, u rujnu 2015., svojski potrudio da od cijelog niza dotadašnjih vlasnika kupi paket dionica Hajduka koji sada prodaje.

Tommyjev prodajni kanal

Mamić je lani otkupio 26.000 dionica od dotadašnjeg najvećeg malog dioničara Jake Andabaka za 250 kuna po dionici. Također je kupio i po 20.000 dionica od Ivana Rimca i Dalekovoda, te po 10.000 dionica od Leda i Zagrebmontaže.

4mil. kuna minusa imao je Hajduk 2015., s ukupnim prihodom od 81,1 milijun kuna

Tada je Mamić neuspješno pokušao kupiti i 9,8 posto dionica iz portfelja Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).
Svoj su mu udjel tada prodale i četiri bivše Hajdukove zvijezde, igrači koji su svoje pozajmice klubu prethodno pretvorili u dionice - Slaven Bilić, Igor Štimac, Aljoša Asanović i Alen Bokšić.
Upravo su dućani Tommy važan distribucijski kanal za plasman cijelog niza prehrambenih proizvoda s logom Hajduka, čime se dodatno puni kupska blagajna.
Iako Tomislav Mamić nije bio dostupan za komentare, doznajemo kako je njegova odluka o povlačenju iz Hajduka povezana sa smjenom bivšeg nadzornog odbora tog kluba, predvođenog Ljubom Pavasovićem Viskovićem, a s kojim je bio u dobrim odnosima.
Već tada je napomeuo kako unatoč neprijateljskom preuzimanju dionica nema namjeru kupiti klub, te da daje punu podršku načinu vođenja kluba u kojem članovi biraju predstavnike u Nadzornom odboru.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_3119)

  super vijest. kad se naš dični Kaštelanin upleja u priču sa udrugom Vaš Hajduk onda smo par godina slušali da je eto uspjeh u HNL-u bit drugi, ipak je tu mamić, hns, sdp, hdz, marsovci ... onda se pojavila malo jača Rijeka i onda smo slušali da je uspjeh u HNL-u bit treći, ipak su tu dinamo, rijeka, opet vanzemaljci, sile zla ... ove godine eto malo jačeg Osijeka. sad slušamo da je eto uspjeh borba za četvrto mjesto jer su tu jaki dinamo, rijeka, osijek, nikad jači vanzemaljci ... sljedeće od našeg dičnog Kaštelanina i udruge Vaš Hajduk je borba za opstanak u HNL-u. A ako vanzemaljci pojačaju svoj utjecaj kontra udruge Vaš Hajduk možda nam Hajduk po vodstvom dičnog Kaštelanina dođe u ligu di su Jadran, GOŠK i Val. možda je to dičnom Kaštelaninu iz udruge Vaš Hajduk i konačni cilj?!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6825)

  Komentar pun pogodak. Ti mulci iz Udruge nikad u svom životu nisu doživili da Hajduk osvoji prvenstvo, s takvim je nemoguće razgovarati , njihov domet bio je 2.mjesto, pa 3.mjesto i nažalost ove godine 4 mjesto. Uz zaostatak u ovih 11 godina nekih 230 bodova za Dinamom. Tko je za to kriv HNS jebo vas HNS i Z. Mamić očistite smeće ispred svojih vrata? Dopizdili ste više sa moraliziranjem i soljenjem pameti cilom svitu a ni za kavu nemate. Putujete ns gostovanja svebo trošku kluba. Sjašite da grbače ostalim navijačima beskicmenjaci.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6825)

  ;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9164)

  hajduk..ne smije ispasti iz prve lige..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_165)

  Zaprešić-Hajduk 1:1. Veliki bod Hajduka u gostima. Sa ovim bodom Hajduk se odmakao od zone ispadanja i sa velikim olakšanjem čeka sljedeće utakmice. Jedno veliko hvala našoj udruzi Vaš Hajduk na ovim senzacionalnim rezultatima.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9251)

  pa ko je lud ulagat u hajduk kad te torcida svaki dan može ucjenivat.
  Sad je za očekivat da udruga naš hajduk ide od dućana do dućana, od kafića do kafića od frizerskog do frizerskog i prodaje značke hajduka za iljadu kuna. Ko ne kupi taj je neprijatelj hajduka i imat če posla s torcidon. Tako ćemo skupit lovu za dionice

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij