hren

Tmurni zagrebački dan u pravom se trenutku razvedrio, u trenutku kada je započinjalo 66. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića. Glavna zvijezda bila je, naravno, Sandra Perković, koja je najavila hitac preko 70 metara, odnosno, rušenje rekorda mitinga kojeg je postavila lani, a koji iznosi 69,88 m, no nije uspjela.

Iako smiraj sezone, na Hanžeku su hrvatski atletičari bili na najvišoj razini. Tradicionalno, ali ovaj put bez infarktnih hitaca u mrežu, Sandra Perković uvjerljivo je nadbacala konkurenciju. Željenih 70 metara ipak je bilo previše udaljeno pri kraju sezone, no, rezultat od 67,86 vrijedan je respekta za dvostruku olimpijsku pobjednicu.

Nije ovaj put bilo problema s preciznošću. No, one najveće daljine su izostale. Sasvim logično za ovaj dio sezone. Drugoplasiranu Nadine Müller Perković je "ostavila" za gotovo pet i pol metara.

Nažalost, Hanžek nije natjecateljski vidio drugu hrvatsku olimpijsku pobjednicu, bacačicu koplja Saru Kolak. No, ona je sa Sandrom Perković prije početka mitinga prodefilirala u automobila i pozdravila navijače.

U Riju razočarao, na Hanžeku iznenadio

Ivan Horvat je velik potencijal, no, kako to počesto biva, proboj u seniorski svjetski vrh je popločen stotinom i još barem toliko prepreka. Na Olimpijskim igrama u Riju nije uspio u finale, nije bio ni blizu. Da bi na Hanžeku oduševio. Pobijedio je skokom preko 5,70 m, što je visina njegovog i hrvatskog rekorda. Napadao je i 5,80 m, u drugom i trećem pokušaju bio "kompetitivan" s letvicom, ali preskočiti je nije uspio. Unatoč tome, vrhunski rezultat mladog Osječanina.

Odlična i Andrea Ivančević. Osvojila je drugo mjesto na 110 metara s preponama, zaostavši za osobnim rekordom tek jednu jedinu stotinku.

Što se tiče međunarodnih rezultata, Asafa Powell je na stotki slavio rezultatom 10,01. Jamajčanin ipak nije pronašao dovoljno svježine za vrijeme ispod magične granice.

Rekorder Hanžeka na 200 metara, Ramil Guliyev, za razliku od prošle nije pobijedio. Svladao ga je Aaron Brown vremenom 20,15.

Zuzana Hejnova i Courtney Okolo pokazale su da spadaju među najbolje na 400 metara prepone odnosno 400 metara. 

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij