hren

Hrvatska nije uspjela upisati pobjedu u prvom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Turska je uzela po što je došla i neporažena se vraća kući...

Onako grubo rečeno, Turci su imali više sreće nego pameti. Slično kao na Europskom prvenstvu, Hrvatska je dominirala, stvarala prilike i bila puno bolji protivnik, ali malo ti to znači kada nema sreće i kvalitetne realizacije. A Turci su mogli mirne duše u ove dvije utakmice kombinirano primiti dvoznamenkasti broj pogodaka.

Turska je u Zagreb došla s ciljem ne izgubiti, taj cilj je i ostvarila, a na kraju Hrvatska može biti ta koja će žaliti za punim plijenom. Turci su prema naprijed napravili malo, Hrvatska je tresla gredu u čak četiri navrata, primila je gol bez veze na kraju prvog dijela nakon nepostojećeg prekršaja i morala je slaviti.

Jedini Turčin koji je predstavljao pravu opasnost bio je mladi Emre Mor, "turski Messi" koji je pokazao zašto ga smatraju jednim od najtalentiranijih mladih igrača svijeta. Mor je i prvi zaprijetio na susretu nakon solo prodora u kojem je dobro pucao, ali ne i precizno.

Nakon deset minuta Hrvatska je prvi put ozbiljno zaprijetila. Vrsaljko je dobro ubacio u sredinu, pucao je Mandžukić, lopta je pogodila gredu i odbila se u polje do natrčalog Pjace koji puca, ali lopta ponovno liže gredu i završava iza gola.

Greda je spašavala Turke i u 22. minuti kada je raspoloženi Pjaca odlično pucao glavom, no zaustavio ga je okvir gola, a četvrti put pogođen je kada je Perišić iskosa pokušao, ali lopta je sjela na gredu.

U završnici prvog poluvremena Hrvatska dolazi do vodstva. Modrićeva minijatura u 16 metara završena je prekršajem Köybasija i dosuđen je kazneni udarac. Ivan Rakitić bio je siguran izvođač i Hrvatska je povela.

No to vodstvo trajalo je kratko. Modrić je u sudačkoj nadoknadi odnio loptu, prestrogo je dosuđen prekršaj na 25 metara što je odlična pozicija za Calhanoglua koji zabija za 1:1.

U drugom dijelu Hrvatska je pokušavala doći do pogotka, stvorila je niz prilika, a najbolju je propustio realizirati Pjaca koji je sjajno pucao glavno, ali turski vratar odlično obranio.

U završnici susreta Volkan Babacan se proslavio još jednom obranom, ovaj put pokušaja Badelja.

Hrvatska je igrala dobro, bila je bolji protivnik i zaslužila je pobjedu, ali na kraju sreća je ipak bila na strani Turaka.

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij