hren

Četvrto hrvatsko zlatno odličje u Riju osvojili su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić koji su u plovu za medalje zadržali prvu poziciju u ukupnom poretku. Hrvatsko jedrenje nije imalo odličje s olčimpšijskih igara sve do Rija kada je prvo Tonči Stipanović u Laseru uzeo srebro, a zatim Fantela i Marenić u 470 zlato!

Prvi put od osamostaljenja Hrvatska je osvojila četiri zlatna odličja na jednim olimpijskim igrama! Četvrto zlato u Riju donijeli su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić koji su bili najbolji u klasi 470.

Fantela i Marenić u plov za odličja ušli su kao prvoplasirani ispred Australaca Matthewa Belchera i Willa Ryana te Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.

Od početka utrke postavili su se odlično, potpuno su kontrolirali situaciju i nisu dopustili glavnim konkurentima da se odvoje.

Sredinom plova Australci i Grci potpuno su odustali od borbe za zlato i okrenuli se svojoj borbi za srebro, Fantela i Marenić već tada mogli su početi sa slavljem i polako su se odvojili od opasnog dvojca i mirno jedrili do kraja.

Nije bilo potrebe za nekim rizikom, odradili su plov kao na treningu, bez gužve, nepotrebnih problema ili sumnjivih situacija.

U cilj su ušli kao osmi i mogli su započeti sa slavljem. Jedini koji su ih mogli prestići bili su Australci i Grci, ali oni su imali svoje brige daleko iza hrvatske posade.

Fantela i Marenić došli su u Rio kao svjetski prvaci i potvrdili su da su trenutno najbolji na svijetu u ovoj klasi. Do Rija hrvatsko jedrenje nije imalo olimpijsko odličje, a sada ima dva, zlato i srebro. Zlato Fantele i Marenića i srebro Tončija Stipanovića!

Dečki, svaka čast!

P.S., za one koji žele znati više, Australci su na kraju završili ispred Grka i uzeli srebro.

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_233)

    koliko medalja, svaka čast...

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij