hren

Hrvatska – Crna Gora 12:8 (4:3, 3:2, 1:1,4:2)
Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale Olimpijskih igara. Kao i prije četiri godine pala je Crna Gora. Ovaj put s 12:8 uz izvrsnog Bijača, Bušlju i Šetku...

Olimpijske igre, polufinale
RIO DE JANEIRO – Olimpijski bazen, gledatelja: 3000
Suci: Alexandrescu (Rumunjska) / Peila (SAD)

Hrvatska: Pavić, Bijač ( 10 obrana); Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garcia 1
Izbornik: Ivica Tucak

Crna Gora: Šćepanović (2 obrane), Radić; Dr. Brguljan 1, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Janović, Čučković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić 1
Izbornik: Vladimir Gojković

Igrač više: Hrvatska 3/8 ; Crna Gora 4/8
Peterci: Hrvatska 0/0; Crna Gora 0/0

Nije nam bez razloga ta Crna Gora jedna od najvećih, ako ne i najveća mušterija. Sve ili gotovo sve važne utakmice dobivala je Hrvatska. Jedna takva bila je i ona u kojoj možete doći na jednu pobjedu od olimpijskog sna. U polufinalu Olimpijskih igara Hrvatska je, baš kao i prije četiri godine u Londonu, zaustavila Crnu Goru i stigla na korak do obrane zlata. Hrvatski sport može pisati još jednu olimpijsku medalju!

Iako bez nemjerljivo važne karike u vidu Damira Burića, iako bez najboljeg vratara na svijetu, što bi za svaku ekipu bio ogroman hendikep, Josipa Pavića, Barakude su odigrale onako kako znaju. Čvrsto u obrani, a kada zabijete 12 golova najboljoj obrani turnira kakvu ima Crna Gora, onda napad nije potrebno opisivati.

I za svako zlo neko dobro. Kada nema Burića, tu je prostor za Bušlju. Dubrovčanin je odigrao ponajbolju utakmicu u svojoj karijeri, zabio četiri gola, jedan važniji od drugoga. Kada nema Pavića, tu je prostor za Bijača. Vratar Juga je nakon uništavanja Brazilaca isto radio i Crnogorcima. Deset obrana, jedna važnija i bolja od druge.

Početak je bio iz snova. 3:0 u nepune četiri minute. Već u 28. sekundi danas izvrsni Šetka pobjegao je crnogorskoj obrani, sve to , jasno, vidi Garcia i 1:0 za Hrvatsku. Dvije minute kasnije Bušlje je najavio svoju veliku utakmicu maestralnim lobom preko Šćepanovića pa Lončar oplodio odličnu akciju s igračem više.

Kako je došlo, tako je otišlo. Čak i brže. Za točno 100 sekundi Crna Gora je poravnala. Ivović je dobio previše prostora, a to igrač takve klase ne propušta, Draško Brguljan pobjegao nam u kontru, Darko Brguljan ispratio bratov učinak.

Do posljednje minute druge četvrtine Hrvatska je čekala novu „osjetniju“ prednost. Bušlje, Ivović, Garcia majstorski i Darko Brguljan s igračem više bio je redoslijed za 5:5. Sukno je novom majstorijom, novim lobom postavio 6:5, a Macan se u napadu oslobodio crnogorskog igrača i u maniri ponajboljeg svjetskog sidruna za poluvrijeme postavio 7:5.

Znate koliko je u 16 minuta crnogorski vratar imao obrana? Jednu jedinu. I to kada je Sukno svoje polovice pokušao s istekom četvrtine po sistemu ako prođe, prođe. Novih +3 Lončar je vratio šraubom, a možda i ključan dio utakmice dogodio se u razmaku od nekoliko sekundi u 21. minuti kada je Bijač s obranom turnira zaustavio Klikovca pa onda i Ivovića.

I umjesto novog približavanja Crne Gore, opet naše odvajanje. Bušlje za 9:6 pet minuta prije kraja i intenzivni miris finala. Preko Darka iBrguljana i Jokića Crnogorci su održavali još kakvu-takvu nadu, ali kada je Šetka na 2:44 do kraja postavio novim, trećim lobom 11:8 i aktualnim europskom doprvacima bilo je jasno. Moraju čestitati aktualnim olimpijskim pobjednicima. Bez vratara ne ide, Crna Gora nije ga imala. A Hrvatska ima i kad nema najboljeg. Drugog najboljeg.

Bravo Hrvatska!

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij