hren

Filip Hrgović plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u najtežoj kategoriji! Pobjedom protiv Kubanca Leiniera Eunicija Peroa tehničkim nokautom u drugoj rundi Hrgović je izborio najmanje brončano odličje...

Filip Hrgović nije dopustio još jedno teško oštećivanje od sudačke strane za hrvatski borilački sport na Olimpijskim igrama. Nakon što hrvač Božo Starčević nije smio u finale iako je to zaslužio protiv Rusa Vlasova, mirisalo je da se slična sudbina sprema i Hrgoviću protiv Kubanca Peroa u najtežoj kategoriji boksačkog dijela natjecanja.

Hrgović je bio bolji već u prvoj rundi, zadao je nekoliko teških udaraca Kubancu koji mu nije zaprijetio, čak se i odbrojavalo Perou, međutim suci su iz samo njima poznatih razloga bodovno dodijelili rundu Perou 29:28.

Da se takvo što ne ponovi, Hrgović se pobrinuo u drugoj rundi.

Dominirao je od početka, uputio niz odličnih udaraca, Perou se po drugi put odbrojavalo, a u zadnjoj minuti druge runde sjajnim udarcem u bradu uputio je Peroa na pod i Kubanac se više nije mogao oporaviti.

Ostao je na podu, a sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti borbu i Hrgoviću dodijeliti pobjedu tehničkim nokautom.

Hrgović je apsolutno zasluženo slavio, bio je opasniji i bolji borac, Kubanac je pokušavao što više izbjeći borbu i s nekim brzim udarcima s distance skupljati bodove, ali svi jaki i precizni udarci bili su upućeni samo iz jednog smjera.

Ova pobjeda hrvatskom boksaču donosi najmanje broncu, a ukoliko pobijedi Francuza Yoku od kojeg je izgubio na bodove na Svjetskom prvenstvu, Hrgović će se boriti za zlatno odličje.

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij