hren

Nakon Josipa Glasnovića i braće Sinković, Hrvatska ima i treću zlatnu medalju! Osvojila ju je Sandra Perković koja je potvrdila status apsolutne favoritkinje u disku...

Sandra Perković obranila je titulu olimpijske pobjednice! Još jedan nastup koji je i njoj i navijačima trgao živce, ponovno je Sandra imala neispravna prva dva hica, ali je u trećoj seriji bacila disk na nedostižnih 69.21.

U Rio je doputovala kao apsolutni favorit za osvajanje zlatnog odličja, znalo se da najveća prijetnja dolazi od Kubanki i Julije Fischer, no nakon tri serije otpale su Yaime Perez i Fischer te je bilo jasno kako eventualno Denia Caballero može dohvatiti Sandrinu daljinu.

Nakon treće serije kada je došlo do "rezanja" broja sudionica finala, Perković je bila daleko ispred ostalih, drugoplasirana Melina Robert-Michon zaostajala je puno, njezin najbolji hitac bio je onaj iz prve serije 65.52 dok je jedino još Caballero išla preko 65 metara (65.34).

U četvrtoj seriji nije bilo nikakvih pomaka među ekipom na postolju, Perković je po treći put poslala disk u mrežu, neispravan hitac imala je i Francuskinja dok je Caballero bacila skromnih 63.82.

Peta serija bila je sretna za Robert-Michon koja je bacila svoj osobni rekord 66.73 i učvrstila drugu poziciju, Caballero je i dalje bila skromna i daleko od drugog mjesta dok je Sandra bacila disk na granicu 70 metara, međutim bio je prijestup.

Preostala je još samo jedna serija, konkurentice nisu bile niti blizu i Perković je kao dvostruka olimpijska pobjednica bacila svoj posljednji hitac koji je završio u mreži.

Sandra Perković sa samo dva ispravna hica u devet serija računajući i kvalifikacije, stigla je do zlatnog odličja! Ispravni hici došli su u najbolje moguće vrijeme, u posljednjoj seriji kvalifikacija i u trećoj seriji finala, još jednom je potvrdila da je najbolja i nedodirljiva!

Disk, finale:
1. Sandra Perković (Hrvatska) 69.21
2. Melina Robert-Michon (Francuska) 66.73
3. Denia Caballero (Kuba) 65.34
4. Dani Samuels (Australija) 64.90
5. Xinyue Su (Kina) 64.37
6. Nadine Müller (Njemačka) 63.13
7. Yang Chen (Kina) 63.11
8. Bin Feng (Kina) 63.06

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij