hren

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju! Josip Glasnović naslijedio je Giovannija Cernogoraza i osvojio je zlatno odličje u trapu!

Nakon što je Giovanni Cernogoraz u Londonu osvojio zlatno odličje, u Riju ga je naslijedio Josip Glasnović. Sjajan nastup Glasnovića posljednjeg dana natjecanja, briljirao je u zadnja dva kruga kvalifikacija pa onda u polufinalu i finalu!

Glasnović je nakon prvog dana zauzimao četvrto mjesto da bi kvalifikacije završio na diobi drugog mjesta, no u polufinalu bio uvjerljivo najbolji.

Jedini je u polufinalu skinuo svih 15 meta, suvereno je ušao u finale gdje je uslijedila prava drama u dvoboju protiv Talijana Giovannija Pelliela. Iskusni Talijan u jednom trenutku imao je prednost nakon promašaja Glasnovića, ali vrlo brzo došlo je do potpunog preokreta da bi Glasnović promašio 13. metu i Talijan uspio poravnati.

Uslijedilo je raspucavanje, baš kao što je imao i Cernogoraz u Londonu. Glasnović je bio miran, pogodio je prve tri mete prije nego je Talijan svoju četvrtu promašio. Iako pod pritiskom, Glasnović je pogodio i četvrtu metu te uzeo zlatno odličje!

Sjajan nastup hrvatskog predstavnika koji je još jednom potvrdio da je hrvatski trap u samom svjetskom vrhu. S posljednjih Igara Hrvatska ima dva zlatna odličja, osvajala su ih različita lica, a u Riju hrvatski strijelci pokazuju sjajnu formu.

Trap ima zlato, imamo već i dva finala na 10 metara zračne puške, a tek slijede trostavi gdje Snježana Pejčić i Petar Gorša imaju itekako šanse za nova odličja.

Glasnović je otvorio hrvatski račun u Riju, prva medalja je tu i nadamo se da će barem veći dio onih od kojih to očekujemo nastaviti istim putem.

Podsjećamo, branitelj naslova iz Londona, Giovanni Cernogoraz, nije uspio ući u finale, zauzeo je deveto mjesto.

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij