hren
 

TEŠKA, ALI SRETNA NOĆ NA POLJUDU
Hajduk je prošao dalje i nije sinoć rekao laku noć, Europo, premda je plesao na rubu živaca. Ima vremena i za to... Na kraju je sročio pozdrav:
- Ukrajino, stižemo!

Bio je neophodan jedan pravi trk Ohandze na dodavanje Vlašića, sprint i pogodak iskosa, u njegovu stilu, igrača koji pravi klasnu razliku.

Nije moglo bez drame, jer se u slavlju ozlijedio Tudor, Hajduk je četiri minute sudačke nadoknade igrao s igračem manje, ali je izdržao, zapravo je otezanjem igrača u bijelim majicama vrijeme iscurilo...

Bila je to sve samo ne lijepa utakmica, što nas priječi da kažemo, da, ružna utakmica, mučenje. Torcida je bubnjala "volim te, Hajduče", a u ostalom dijelu publike muk, neko zlosutno iščekivanje. Pa u zadnje tri minute svi na noge, pomognimo Hajduku. Publika se sa svih strana digla na noge i u tom zamahu rodio se Ohandzin gol europskog proviđenja!

Hajduk, slabašan, stegnut, nervozan i nemiran. Bio je baš potreban te injekcije pomoći s tribina. 

Nakon Ohandzina gola i potvrde prolaska do novih 220.000 eura europske premije za iduće kolo ostaju po strani rasprave što bi bilo da se odmah ispalo iz Europe, kakva je perspektiva i koliko i za što treba čekati rađanje nove momčadi Hajduka koja je sva u stvaranju.

Ovo neka bude injekcija samopouzdanja, premda novi euro-ispit stiže brzo, u Ukrajini za sedam dana.

Bila je to muka ježova od utakmice i igre Hajduka.

Ako je imao sreće u Iasiju, da izjednači u zadnjim sekundama šutem iz daleka, ovdje je na 1:0 Hajduk odmah primio gol; Hajduk je čudo, niti četiri minute nije trajalo zadovoljstvo sigurnosti, nego se nastavio hod po jajima... Teška neizvjesnost. Prolaz bez pravog praska ushićenja.

Falilo je Hajduku prave kreacije u sredini, osmišljenih prodora po bokovima, krila nisu bila raširena, a otraga događalo se da stoperi olako ispadnu iz igre. Iasi je startao zatvoreno, ali bi izlazio prema naprijed, pritiskao, pa se vraćao u svoju ljušturu, kao harmonika se rastezao i prijetio.

Utakmica je protjecala u ravnopravnosti, u mrvljenju na sredini terena, u ružnoći... Nije tu bilo igre, nego previše soliranja, baš pretjerano grešaka u dodavanjima i tehničke neobučenosti. Ishitrenosti u pucanju iz daljine, što jest bilo preporučljivo, ali se u tome baš pretjerivalo.

Drama je bila na vrhuncu, Jefferson je spašavao sa crte, a Vlašić na drugoj strani grijao dlanove Grahovca.

Ohandza je na kraju pečatirao putovnicu za put u Ukrajinu...

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij