mala

Nakon što su se u prvoj polovini prosinca članovi udruge Kaštela Art javnosti predstavili svojim radovima na temu portreta, u petak je u kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu ili kako je pojedinci nazivaju kuli Top, u sklopu Olimpijade kulture otvoren drugi ciklus te izložbe, s likovnim radovima koji prikazuju ljepote pejzaža i cvijeća.

- Večeras smo otvorili drugi dio izložbe u kojoj su se radovima ,uglavnom pejzažima i slikama cvijeća predstavile i  nove članice udruge. Pozivamo sugrađane u ovo predblagdansko razdoblje na uživanje  u prekrasnim bojama i slikama cvijeća u neobičnim tehnikama kojima su se predstavile članice Kaštela Arta – kazala je ove večeri , na kojoj se je mogo čuti i poneki stih zanimljive poezije, voditeljica Olimpijade kulture Marica Tadin.

Udruga Kaštela Art  djeluje približno dvije i po godine, a cilj joj je promicanje likovne kulture Kaštela. Okuplja u svojim redovima likovne amatere svih dobnih skupina. Sve ono što ih okružuje prenose na platno, drvo ili papir, stvarajući različita djela koja su do sada nekoliko puta predstavili javnosti kroz tri samostalne izložbe i jednu grupnu izložbu u Gradskoj knjižnici Kaštela te, sukladno pandemijskom vremenu, i putem on line forme.

U sklopu Olimpijade kulture publici se predstavljaju kroz tri ciklusa. Prvi ciklus donio je na zidove kule na Glavici portrete, upravo otvoreni ciklus predstavlja pejzaže i cvijeće, dok će u trećem, koji će biti otvoren 3. siječnja, predstaviti kako oni vide „svoja Kaštela“.

Izložbu pejzaža publika može pogledati do postavljanja nove izložbe početkom siječnja i to od ponedjeljka do srijede u vremenu od 10 do 13 sati te četvrtkom i petkom od 17 do 20 sati.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno