gkk mala

SVAKI PETAK DO 15. STUDENOG VRAĆANJE KNJIGE  BEZ NAPLATE ZAKASNINE
Ajmo hrvati se s knjigom! moto je obilježavanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog hrvatskim autorima i hrvatskoj knjizi i književnosti na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a u povodu 500. obljetnice tiskanja Judite Marka Marulića. Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog te će u tom vremenu u Kaštelima biti organizirana brojna događanja.

Otvaranje Mjeseca hrvatske knjige predviđeno je u petak, 15. listopada u 17 sati u parku Gojača u Kaštel Sućurcu. Isti dan, bit će niz online programa, prvi je na rasporedu u 11 sati pod nazivom Pohrvajmo se s knjigom uz Kaštelanska predstavlja, potom u 16 sati poezija hrvatskih pjesnika za djecu. U 17 sati održat će se online kreativna radionica Slikovnice hrvatskih književnika, a u 18 sati poezija hrvatskih pjesnika za odrasle. U večernjim terminima od 19 do 20 sati bit će virtualno druženje s Kaštelankom uz najnovije knjige za djecu i mlade te od 20 do 21 sat noćno druženje s knjigom, odnosno književni klub za odrasle koji će također biti online.
Dodajmo kako će u Mjesecu hrvatske knjige svaku večer u 19 sati biti online priče za laku noć.

Među događanjima planirani su putopisne tribine, druženje s poezijom kroz Đardin čitanja te predstava za djecu.

Putovanje u Međuzemlje: Tomica Kristić – putopisna tribina
20.10. u 19 sati dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić

Đardin čitanja : Ajmo se hrvati s poezijom kaštelanskih autora!
23.10. na rivi u Kaštel Sućurcu (Mašogradska jesen SAU Putalj)

Basne za nas danas : predstava za djecu Kazališta Prijatelj
25.10. u 10 sati Kino dvorana sv. Jurja, Kaštel Sućurac ili park Gojača u Kaštel Sućurcu

Karavana: Zoran Blažević – putopisna tribina
26.10. u 19 sati Nadbiskupski kaštel, Kaštel Sućurac

Čitajmo naglas : završno natjecanje
12.11. dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić

U petak, 15. listopada kreće i  Čitateljski maraton Minuta za čitanje, te na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 20.listopada mogu se slati kratki video zapisi čitanja u trajanju do jedne minute. GKK će 23. listopada sve kvalitetne videozapise jednominutnog čitanja objaviti na mrežnoj i Facebook stranici i YouTube kanalu GKK.

Ujedno će se organizirati čitanje u kaštelanskim parkovima, uz more, na rivi te na plažama pod nazivom Ajmo hrvati se s knjigom u prirodi i to u suradnji s kaštelanskim dječjim vrtićima i osnovnim školama te sa SŠ Braća Radić.

U tijeku su i dva natječaja GKK,  Virtualni likovni natječaj Nadraži lik iz hrvatske priče/bajke/knjige do 5. studenog. Likovne radove možete slati na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i trebaju tematski odgovarati natječaju. U istom mogu sudjelovati sve dobne skupine.

Otvoren je i Natječaj za humorističnu priču / glendu ili batudu napisanu na čakavskome. Radove možete poslati na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 31. prosinca, nakon čega će peteročlano Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče/glende/batude, originalnost teksta i opći dojam.

Akcije u svim odjelima GKK

Do 15. studenog vrši se besplatan upis za sve učenike prvih razreda osnovne škole, za sve učenike prvih razreda srednje škole i predškolce te se nastavlja s besplatnim upisom djece do tri godine.

Ujedno će se od 15. listopada do 15. studenog svaki petak (15., 22. i 29. 10., 5. i 12. 11.) moći vratiti građa bez naplate zakasnine.
Ujedno će biti omogućeno 11. studenog upisi u Gradsku knjižnicu Kaštela po cijeni od 45 kuna povodom Dana hrvatskih knjižnica.

Sve detalje povodom Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela možete čitati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij