Nakon što je prošle godine održan u Kaštel Lukšiću, koncert „Boje jazza“ HGD Biranj ove se godine ponovo vratio na Igrišće u Kaštel Štafiliću, pruživši šestu godinu zaredom pravu čaroliju domaće i svjetske glazbe.

Glazbari Birnja za ovu su večer pripremili i izveli neke od standardnih numera koje izvode na svojim koncertima, ali i neke novitete. S njima su na ovom koncertu nastupili i vrhunski hrvatski glazbenici, nositelji brojnih nagrada i s brojnim nastupima iza sebe Dražen Bogdanović, Mislav Režić i Nenad Bego, a cijela večer mogla bi se opisati kao jedno od boljih glazbenih događanja ovog ljeta u Kaštelima.

Tako su se Igrišćem širili zvuci kultnog Mancinijevog „Pink Pantera“, u kojem je solist bio Bojan Delač, Runjićeve „Skalinade“, pri čemu je nastupila i gošća večeri pjevačica Helena Gudelj i „Blue moon“ Richarda Rogera sa solisticom Ivanom Bandalo na klarinetu.

Svirali su glazbari Birnja i skladbu „Puh“ Ivana Božićevića, a Helena Gudelj uz njih je zapjevala i „At least“ i „Besame mucho“.

U izvedbi „Chameleona“ Herbia Hancocka solirali su specijalni gosti Dražen Bogdanović na tenor saksofonu, Mislav Režić na gitari i Nenad Bego na bas gitari, kao i domaćin Mijo Vrvilo na bubnjevima, još jednom očaravši publiku energičnom izvedbom.
Nabrojeni gosti solirali su i u izvedbama „Spain“ Chick Coree te Hancockove „Cantalupe island“.

Ni ovaj put nije izostala izvedba  „Beautiful Maria of may soul“ u kojoj su, kao solisti, svirali Vedran Vanjak na trombonu i Hrvoje Biliškov na trubi.

Aranžman za pojedine pjesme odradio Jurica Karuza, a za dio Deni Pjanić, koji je ove večeri ravnao orkestrom.
Program je ove večeri vodila Marijana Vulas, a koncert je bio dio programa ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta koje se večeras zatvara koncertom u Lukšiću.

 

Foto:Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij