Pod nazivom ''Opera gala'', u Rušincu je sinoć održan koncert klasične glazbe na kojem su nastupili sopranistica Ana Malovan i njeni gosti, tenor Ivan Malovan, klavirist Zoran Velić, gitarist Sivio Bilić i klarinetistica Lorena Dokša. Mladi su glazbenici publici u pojedinačnim i skupnim nastupima, pružili užitak u izvedbama arija, kancona i djela iz filmske glazbe. Koncert se održao u organizaciji Grada Kaštela, u sklopu Kulturnog ljeta.

Koncert je otvorila Ana uz klavirsku pratnju Zorana Velića, izvedbom Puccinijeve ''Quando me'n vo' '' iz opere La Boheme, a nešto kasnije izveli su i ''Les filles de Cadix'' Lea Delibesa, te neizostavnu ariju ''Daleko me biser mora'' iz Tijardovićeve ''Male Floramye''. Ivan je između ostalog izveo ''Core 'ngrato'' S. Cardilla te svevremensku '' O sole mio''. Uspješni student gitare Silvio Bilić u solo nastupu je odsvirao ''Fantasiu op19. '' L.Legnania, a prvostupnica klarineta Lorena Dokša je uz pratnju iskusnog  Velića izvela ''Fantaziju na motive iz opere Rigoletto''.

 U lipnju ove godine Ana Malovan održala je diplomski koncert u Hrvatskom domu Split koji joj ga je, zajedno s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu, dodijelio kao nagradu koja se udjeljuje najboljim studentima. Svoje obrazovanje stekla je na spomenutoj splitskoj akademiji, u klasi profesorice CynthijeHansell Bakić, ali i sudjelujući na raznim masterclassovima renomiranih opernih pjevača. Uz pjevanje, svira i klavir te pleše balet s kojim je krenula od ranog djetinjstva. Sudjelovala je u ''Young artists''programima u Italiji i Beču te je kao mladi umjetnik dobila ulogu Gilde u ''Rigolettu'' G. Verdija, a krajem listopada će nastupati u Spaladium areni kao glavna sopranska uloga u ''Carmini burani'' C. Orffa, u sklopu projekta Operama Italia.

- Posebna mi je čast nastupiti u Kaštel Lukšiću jer je moj djed rodom od tu i svirao je u glazbi, a jednom je prilikom glumio i Miljenka, tako da sam lako pronašla poveznicu s ovim divnim ambijentom. Program je koncipiran tako da bude atraktivan publici, ali da je na nivou onoga što i mi volimo izvoditi, tako da je ujedno spoj nekih poznatih djela, kao i onih manje poznatih s kojima bi željeli upoznati publiku - kazala je Malovan.

Za kraj koncerta kao bis, glazbenici su zajednički izveli ''Non ti scordar di me'' te naslovom skladbe poručili publici da ih ne zaboravi, a da ih neće zaboraviti, publika je dokazala dugim aplauzom kojim ih je nagradila za nastup.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij