hren

Najmlađi Kaštelani, ali i cijeli niz roditelja, baka i djedova, u nedjelju navečer popratili su sa zanimanje priču o jednom medvjedu, koju su im ispričali glumci kazališne družine Smješko, na pozornici botaničkog vrta škole Ostrog u Kaštel Lukšiću.

„Nemaš pojma, Grizlijane“, predstava je nastala prema djelu Ane Đokić-Pongrašić, a režiju predstave potpisuje Ivana Peroš.

Kroz likove medvjedića Grizlijana, njegove Mame, Krokodilice i Smeđe Koke, glumci su publici tijekom 45 minuta dočarali kako se jedan medvjed, koji je volio jesti, ali i ljenčariti, oslanjajući se na svoju mamu i njenu brigu o njemu, nakon što je bio primoran pretvara u medvjeda koji se snalazi u životu.

Medo Grizlijan navikao je da njegova mama radi sve za njega. To mu je odgovaralo, no mama je odlučila da je vrijeme da Grizlijan sam nauči kako sebi osigurati hranu. Iako je bila odlučna, budno je pratila svaki Grizlijanov korak, kako bi bila sigurna da će se njen sin snaći u novim obvezama. A Grizlijan nije imao uspjeha u lovu u koji je krenuo, pronalazeći tek sitnice nedovoljne za jelo. U jednom trenutku pronašao je jaja, no ona nisu bila za jelo. Medvjed je na kraju bio očajan i gladan, no tada mu je u pomoć priskočila Koka, koja je Grizlijana zaposlila da joj čuva djecu te kroz taj rad osigura sebi hranu.Grizlijan se, s novim obvezama, promijenio, naučio mnogo toga o životu i postao spreman za samostalni život, čemu se radovala i njegova Mama.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij