hren

OVOGODIŠNJI FESTIVAL UZ MUZIKU HRVATSKOG PRIMORJA, ISTRE I DALMACIJE
U prostorijama udruge sveti Jeronim danas je najavljen program festivala Glazbene večeri kod svetog Jeronima koje će se održati u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, koje su predstavili Srećko Radan predsjednik udruge Sveti Jeronim, ravnatelj festivala Mislav Režić i Nada Maršić direktorica Turističke zajednice Kaštela.

- Četvrti put za redom u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta udruga Sveti Jeronim organizira Festival komorne glazbe. Ovogodišnji program je sastavio i prošlogodišnji ravnatelj festivala Mislav Režić te će se ove večeri, ovu godinu održavati pod nazivom Nova tradicija, jer se veže prvenstveno na hrvatsku kulturnu baštinu. Festival je tematski i ovu godinu je vezan uz muziku hrvatskog primorja, odnosno Istre i Dalmacije – kazao je Srećko Radan i zahvalio pokroviteljima festivala, Turističkoj zajednici Kaštela, Gradu Kaštela i Županiji splitsko-dalmatinskoj.

Prvi koncert će biti već u subotu, 10. srpnja u 21 sat ispred stare crkve svetog Jeronima u Kaštel Gomilici, najavili su organizatori gdje će nastupiti Gradski zbor Brodosplit. Potom će 16. srpnja u isto vrijeme i na istom mjestu nastupiti Hrvatski gudački kvartet, dok će 26. srpnja u 21 sat u župnoj crkvi u Kaštel Gomilici koncert imati Darko Golčić na oboi i Josipa Leko na klaviru.

U kolovozu su u sklopu festivala planirana dva koncerta, prvi će biti 16. kolovoza u 21 sat u staroj crkvi sveti Jeronim gdje će nastupiti Kalamos kvintet, a zadnji koncert je planiran 20. kolovoza i to nastupom mandolinskog kvarteta Da Capo.

 

Foto: udruga Sveti Jeronim

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij