hren

U organizaciji kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, sinoć se ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu, održala četvrta po redu manifestacija „Dječja mašta može svašta“. Večer dječjeg stvaralaštva dodatno su svojim nastupom obogatile kaštelanske mažoretkinje.

Manifestacija je započela nastupom plesne udruge Bubamarci uz pjesmu Tik-Tok s ovogodišnjeg Eurosonga. Nakon rasplesanih Bubamaraca na pozornicu se popela Maris jozić, učenica prvog razreda Osnovne škole "Bijaći" i članica dramske sekcije dječjeg karnevala. Pod mentorstvom Maria Radunića izvela je pjesmu naziva Ona Petra. Kroz stihove je tako dočarala radosti, ali i brige u školskim klupama.

Mladi glumac Stipe Bartulović iz dječjeg kazališta Škatula, predstavio je svoju pjesmu Ča očete. Pozitivna reakcija publike nije izostajala, uzevši u obzir da je za ovu pjesmu primio niz nagrada kao što je osvojeno prvo mjesto na natjecanju Hrvatske udruge školskih knjižničara i nagrada na recitatorskom likovnom natječaju. 

Za kraj je na red došla premijera predstave Biseri prosuti morem, inspirirane slikovnicom za djecu spisateljice Nataše Jukić koja je zajedno sa Ljiljanom Garbati dramaturški obradila i nadopunila predstavu. Ovom predstavom članovi dječjeg kazališta opisali su na poučan i istovremeno humorističan način nastanak sedam kaštelanskih sela. Dodatno se naglasila specifičnost svakog mjesta posebno. Neizostavni dio priče bili su Miljenko i Dobrila za čiju nesretnu ljubav znaju generacije Kaštelana. Za scenu je bila zadužena Tina Todorić dok je za kostime bila zadužena Jelena Carev. Za glazbu se pobrinuo Ivan Radulović, a zasluge za dvorce koji su obogatili scenu pripadaju Smilji Grgurević.

Bila je to još jedna u nizu uspješna večer dječjeg kazališta koja nas je podsjetila na povijest i ljepotu grada Kaštela.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij