Na temelju bodovne liste koju je, prema pristiglim prijavama, sastavilo Kulturno vijeće te posebne provjere kvalitete programa i projekata iz područja kulture, od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koje su udruge i ustanove prijavile na javni poziv Grada, utvrđena je raspodjela financijskih sredstava po programima i projektima.

Programe i projekte iz područja glazbene djelatnosti Grad će sufinancirati s 614.682,40 kuna. Okrugla brojka od 100.000 kuna pripast će HGD Biranj za redovan rad i obilježavanje 125. obljetnice društva.
Među udrugama, ustanovama i pojedincima, koji će dobiti sredstva je i Bijaćka vila, kojoj je dodijeljeno 86.400 kuna za redovnu djelatnost, organizaciju nekoliko koncerata te rad zbora Kaštelanski tići. Za nove skladbe i koncertni program 2021. KUD-u Cambi pripast će 70.000 kuna dok će ostali primiti nešto manje iznose za svoje programe i projekte.

Za glazbeno-scensku i kazališnu djelatnost osigurano je 587.000 kuna, a među onima kojima će se sufinancirati programi je Kaštelansko kazalište, koje će od Grada za redovnu djelatnost i dvije značajne manifestacije Dane Kaštelanskog kazališta i Lovestock festival dobiti 195.000 kuna. KUD 7 Kaštela za redovnu djelatnost i obilježavanje dviju obljetnica te tradicionalno gostovanje u Garčinu dobit će 70.000 kuna, dok će KUD Ante Zaninović za redovno funkcioniranje, Kaštelanske kartoline i koncertnu djelatnost dobiti  58.000 kuna.

Među onima, svrstanim u kategoriju „ostalo“ KKU Poklade dobit će 60.000 kuna za Donjokaštelanski te Dičji krnjeval, a  društvo Bijaći dobit će 59.000 kuna za izdavanje Kaštelanskog zbornika, redovnu djelatnost, Večer kaštelanskih vina i održavanje stare masline.

Ostali projekt i programi bit će sufinancirani prema tablici koju možete vidjeti OVDJE.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij