TEŠKO NAM JE U OVOM VREMENU MJERA, JER GLAZBA TRAŽI PUBLIKU
Mlada 24-godišnja profesorica flaute Nikolina Milardović iz Kaštel Kambelovca prošloga je tjedna sudjelovala na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika i umjetnika Papandopulo te je na online prednatjecanju osvojila nagradu publike. Natjecanje joj je puno značilo u ovom vremenu kada su zakinuti za koncerte i publiku koja je vrlo važan aspekt za glazbenika.

- Glazbenik teži javnim nastupima i realno kontaktu s drugim ljudima, a i učimo glazbu jer u tome vidimo nešto plemenito, kulturno i jako potrebno za društvo. Iako imam mogućnost raditi u školi, cijeli jedan aspekt koji nam je potreban kao glazbenicima je postao ne realna, jer nam se ne otvara prilika za aspekt koji glazba traži, da budeš ispred publike i da sviraš, da se događa taj trenutak koji glazbenicima jako znači – kazala je profesorica Milardović koja trenutno radi u Osnovnoj glazbenoj školi Jakov Gotovac u Sinju te je ispričala razloge prijavljivanja na natjecanje Papandopulo.

­- Prijavila sam se zato jer sam tražila motivaciju za daljnji rad i napredak na flauti, pošto smo se našli u specifičnim uvjetima gdje je teško pronaći priliku za svirati i za napredovati, a netom sam diplomirala. Našla sam se u tom nekom međuprostoru gdje imam puno volje, a nemam prilike za svirati. Znala sam da dolazi Papandopulo i da je to ozbiljno natjecanje i to mi je bila prilika. Natjecanje je uvijek motivacija i prilika za rad, odnosno dobar razlog za vježbanje i daljnje napredovanje u instrumentu – kazala je Milardović i dodala da je ovo vrijeme mjera jako na nju utjecalo jer, kako je kazala, svirati sam za sebe uvijek i nema baš smisla.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij