Kraj prošlog tjedna u osnovnoj školi Bijaći obilježen je gradskom smotrom Lidrano, na kojoj su se pred stručnim povjerenstvima našli literarni i novinarski radovi  te scenski nastupi učenika kaštelanskih osnovnih škola i srednje škole Braća Radić.

Povjerenstvo za literarne radove, u sastavu Klara Mitar, Tomislav Najev i Velimir Pašara, nisu imali jednostavan zadatak, no ipak su odlučili da od 21 literarnog rada osnovaca te tri rada srednjoškolaca predstavnici Kaštela na županijskoj smotri Lidrano budu radovi „Noć je zagrlila Kaštela, „ONA – koja me naučila svemu“,  „Više ništa nije normalno“ i „Moj otac i ja“ učenika škole Kneza Trpimira, „Ča oćete?“, „Jedna rič“, „Dičinji smij“ i  „Živi život punim plućima“ iz škole Bijaći, „Moja generacija“ rad iz škole Ostrog, „Biti petaš“ – rad učenika iz škole Kneza Mislava“ te „Svijeća“, rad nastao u srednjoj školi Braća Radić.

Isto povjerenstvo budno je pratilo i scenske nastupe petero učenika, svih iz škole Bijaći, a na županijskom Lidranu kaštelanske učenike predstavljat će Stipe Bartulović,  Natali Galinec te Ana Milan.

U odnosu na godine ranije na novinarski dio smotre nije pristigao značajniji broj novinarskih radova pa je povjerenstvo u sastavu Meri Šilović, Dijana Putnik i Jakov Žarko, jednoglasno odlučilo da se svih sedam pristiglih radova predstavi na županijskoj smotri, jer to zaslužuju svojom kvalitetom.
A radovi su „Javljanje uživo“ iz škole Ostrog te „Novi učenik u razredu“, „Biti svoj nikad nije bilo teže“, „Tik- Tok, mreža koja je zaludila svijet“, „Oduprimo se nametanju trendova“  i „Život u doba korone“, koje su napisali učenici škole Bijaći te radijska emisija „Svijet prepun znanja“ učenika srednje škole Braća Radić.

Domaćin cijelog događanja bila je ravnateljica škole Jadranka Šošić, koja je ujedno koordinirala događanjima te okruglim stolovima s temom učeničkog stvaralaštva na gradskom Lidranu.

 

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij