hren

Da Kaštela potrebuju kvalitetan multimedijalni centar poznato je svima koji se u ovom gradu bave kulturom, a da je čekanju na to došao kraj potvrdio nam je gradonačelnik Denis Ivanović najavivši projekt uređenja Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću.

Radi se o zgradi javne namjene, namijenjenoj obavljanju poslova u području društvenih djelatnosti, koja se nalazi na Trgu hrvatske mladeži u Kaštel Lukšiću, a građevinska bruto površina iznosi 910,79 m2. Sastoji se od prizemlja i kata, u kojoj se nalaze prostorije sukladno namjeni zgrade. Zgrada je građena 60-tih godina 19. stoljeća.

Projektom je predviđena sanacija i uređenje prostorija unutar postojeće građevine za potrebe organiziranja kulturnih manifestacija koje uključuju održavanje kazališnih predstava, koncerata, radionica, prikazivanje filmova i raznih društvenih događanja, te uređenje prostorija za rad lokalnih udruga.

Radovi sanacije i uređenja postojeće građevine planiraju se u skladu s odredbama Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima koje se odnose na izvođenje radova bez građevinske dozvole, te u skladu s glavnim projektom kojim je predviđena nova organizacija prostora i prilagođavanje prostora novim potrebama korisnika.

Radovi će uključiti opremanje i organizacija glavne dvorane, organizacija muške i ženske garderobe, smještaj ulaznog prostora, organizaciju sanitarija za posjetitelje, organizacija prostora u skladu s odredbama vezanim za osiguranje pristupačnosti i neometanog korištenja osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, smještaj uredskih prostora na zapadnom dijelu prvog kata predviđenih za rad lokalnih udruga, smještaj i opremanje dvorane za probe folklora  na istočnom dijelu 1. kata, izvođenje povezanog toplinskog sustava na ovojnici zgrade, te zamjena vanjske stolarije, zamjena postojećih podnih i zidnih obloga, zamjena postojećih instalacija i sustava.

Ukupno procjena troškova iznosi oko devet ipo milijuna kuna + pdv, a radovi bi, prema riječima gradonačelnika Ivanovića, trebali započeti krajem ljeta ove godine.

Na radost brojnih kulturnjaka, Kulturni centar trebao bi tako postati središte kulturnih događanja u Kaštelima čiji cilj će biti predstavljanje i promicanje amaterskih ali i profesionalnih aktivnosti koje potiču i promiču kulturne izričaje kroz nove tehnologije i nove oblike komunikacija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij