hren

Muzej grada Kaštela u ovogodišnjoj, 16. po redu Noći muzeja predstaviti će virtualno publici u prostoru Muzeja u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću izložbe „Povismo i sukno – evo nas doma!“, izložbu skulptura akademskog kipara Vena Jerkovića te virtualnu izložbu „13 Noći muzeja Muzeja grada Kaštela 2009. – 2021.“. U prostoru muzeja u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu biti će postavljena izložba Arheološkog muzeja Zadar „Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar“.

Izložbe će se moći pratiti kroz virtualna vodstva na YouTube kanalu Muzeja grada Kaštela.

Virtualno vodstvo kroz izložbu „POVISMO I SUKNO – EVO NAS DOMA!“ /Muzej grada Kaštela - Kaštel Lukšić
Izložba „POVISMO I SUKNO – EVO NAS DOMA!“ nadovezuje na izložbu „Povismo i sukno – kaštelansko tradicijsko ruho“, realiziranu 2015. godine kao rezultat višegodišnje suradnje Etnografskog muzeja Split i Muzeja grada Kaštela. Izložba je monografski prikaz tradicijskog odijevanja na prostoru Grada Kaštela, a prati je i virtualni prikaz.
Autorice izložbe su Sanja Acalija (MGK) i Sanja Ivančić (EMS).

Virtualno vodstvo kroz izložbu Vena Jerkovića / Muzej grada Kaštela - Kaštel Lukšić
Kaštelanski kipar Veno Jerković predstavljen je u Muzeju grada Kaštela ciklusom skulptura od reciklirane opeke nastalih između 2014. – 2020. Pronađene fragmente kipar prilagođava i vješto povezuje u cjeline bez vidljiva spoja u skulpture komornih dimenzija. Čistoća redukcije oblicima daje monumentalnost a blagi prijelazi i nepravilnosti arhaičnu toplinu.
Autorica izložbe je Mirela Duvnjak Vujević.

OD 18 DO 23 SATA

Virtualna izložba „13 Noći muzeja Muzeja grada Kaštela 2009. – 2021.“ / Muzej grada Kaštela - Kaštel Lukšić
Izložba „13 Noći muzeja Muzeja grada Kaštela“ virtualna je šetnja fototekom Muzeja kroz izložbe, pedagoške radionice, predavanja te druženja uz koncerte, predstave, igre … održane tijekom Noći muzeja u Muzeju grada Kaštela od 2009. do 2021. godine.

Virtualno vodstvo kroz izložbu „Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar“ / Muzej grada Kaštela - Kaštel Sućurac
Izložba Arheološkog muzeja Zadar predstavlja ribarski alat i tehnike ribolova koji su se koristili u razdoblju antike i koji se u biti i nisu puno promijenili sve do modernog doba (štap s uzicom i udicom, harpun i osti, mreže, utezi i plovci, vrše i dr.). Posjetitelji će se upoznati s mitologijom i raznim prikazima božanstava vezanima uz more.
Autorica izložbe je Dušanka Romanović (AMZD).


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij