hren

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država - Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija, svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Misija Europske noći kazališta jest promicanje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz otvaranje suradnji i razmjena gotovih produkcija, ali i stvaranja novih, otvaranje kazališnih mreža koje su dostupne svim djelatnicima u kulturi te kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove.

I ove godine na Noći kazališta tradicionalno sudjeluje Kaštelansko kazalište koje će u subotu, 21. studenog, svojoj publici ponuditi dvije predstave.

Tako će sa početkom u 17 sati na pozornicu izaći mladi glumci Škole glume Kaštelanskog kazališta koji će ponovo odigrati svoju predstavu „Izgubljeni zeko“  prema slikovnici Ranke Ostojić, a u režiji Rubine Sarajlić i uz tehničku podršku Siniše Parića te kostimografiju Kristine Uvodić. U predstavi glume Mia Miškić, Petra Ivčević, Roko Šikić, Marta Jerković, Luka Mitrović, Ana Vidović, Bepo Šikić, Franko Jurić Kokora, Martyna Paterewicz, Andrija Rapić i Ivan Tarabarić. Prije same predstave publici će se predstaviti autorica Ranka Ostojić a slikovnica „Izgubljeni zeko“ moći će se nabaviti po promotivnoj cijeni.

U 20 sati na pozornicu će izaći glumci Kaštelanskog kazališta koji će izvesti praizvedbu predstave „Terapija“ nastalu u cijelosti u produkciji Kaštelanskog kazališta. Naime, autorica teksta Ivana Štrljić članica je kazališta kao i redatelj predstave Marin Jelenčić. Jelenčić je također odabrao kostime i scenografiju, a u predstavi glume Antonela Moranduzzo Gradski, Ivana Štrljić, Vedran Miletić, Marko Režić, Jasmin Kovačev, Ivona Čuljak, Mirna Simsig Jerkunica, Petra Gudelj i Marin Jelenčić. Svjetlo i zvuk će oblikovati Siniša Parić i Ivona Jukić, a za šminku i frizure pobrinut će se Petra Gudelj, Ivona Čuljak i Ivana Štrljić.
Kako doznajemo, radi se o urnebesnoj komediji a radnja je smještena u predvorju jedne zdravstvene institucije.

Ovogodišnja Međunarodna noć kazališta održat će se uz preporučene mjere opreza od Covida 19.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij