hren

SVEČANU SJEDNICU UVELIČALE SVOJIM NASTUPOM
Na svečanoj sjednici, održamoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu povodom obilježavanja Dana Splitsko-dalmatinske županije, a na kojoj su uručene pojedinačne i skupne nagrade laureatima za njihovo djelovanje i rad, među nagrađenima je bila i ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića kojima je pripala nagrada za izniman doprinos kulturi.

- Na dan Splitsko-dalmatinske županije i blagdan sv. Jeronima, pjesmom smo obilježile Svečanu sjednicu Županijske skupštine na kojoj nam je i uručena nagrada SDŽ za izniman doprinos kulturi - objavile su Neverinke na svojoj facebook stranici.

A da im ova nagrada puno znači, kazala nam je voditeljica klape Antonela Burić prilikom objavljivanja samog Prijedloga za nagradu krajem kolovoza.

- Drago nam je što smo predložene od strane Društva „Bijaći“ i Turističke zajednice Kaštela, što su prepoznali naše nastojanje da očuvamo našu kulturnu baštinu. To nam je dodatni poticaj za naš daljnji rad jer smo predložene za nagradu ne samo radi našeg postignuća i nagrada koje smo kroz godine rada osvojili, nego i zbog sudjelovanja na raznim promocijama za potrebe grada Kaštela, pa i na razini Županije – kazala je tom prilikom  Burić i dodala da je ova nagrada pokazatelj da ljudi prate i priznaju  njihov rad .

Mali dio njihovog rada kroz klapsku pjesmu imali su priliku čuti svi oni koji su sudjelovali na svečanoj sjednici dodjele županijskih nagrada.

Tom prilikom nagrada za životno djelo pripala je glumcu Filipu Radoš te ravnatelju Crvenog križa Brač, Pavi Bonačiću Protti. Osobne nagrade dobili su psihijatar splitskog KBC-a, dr. Tomislav Franić, hvarski glumac amater Prošper Miličić, brački kipar i hrvatski branitelj Josip Radić i Nediljko Babić - Gangster.
Skupna priznanja dobili su uz žensku klapu Neverin i Kulturno umjetničko društvo Filip Dević iz Splita te kulturno umjetnička udruga Mosor iz Gata. Posthumna osobna nagrada uručena je obitelji preminulog Tonka Maroevića.

 

FOTO: Klapa Neverin-facebook


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij