hren

U dvoru Nadbiskupske palače u Kaštel Sućurcu u petak, 25. rujna u 18.40 sati održat će se umjetnički performans Sunči, Sunčice Kuzmanić Perišin Tomljanović pod nazivom Korijeni. Performans će se prenositi i uživo putem Instagrama na profilu sunci.sunci.sunci.

Performans „Korijeni“ Sunčicina je ideja lijeka za um i dušu u doba korone, a objedinjavat će nekoliko elemenata koji su dokaz ljudske izdržljivosti i snage. Suradnici u performansu su Goran Mikas, Efra Avila, Sandro Šarunić koji su zaduženi za glazbu, potom Anamarija Asanović za kostim te za film Dragan Kovačević. Grožđe donira udruga „Zinfandel - crljenak kaštelanski“.

- Nadbiskupska palača, koja je izgrađena u 14. stoljeću od čvrstog kamena, a danas je muzej, nadživjela je test vremena, oluje, ratove i invazije, kuge, bit će scenografija. Glazbenici će uživo izvoditi glazbu koja će evocirati zvuke drevne prošlosti, svirajući na diplama i drugim tradicijskim instrumentima u kombinaciji s bubnjevima, koji su dio zvuka naše sadašnjosti – poručuje organizatorica čije događanje se organizira uz potporu Muzeja grada Kaštela i Grada Kaštela.

Kako je kazala Kuzmanić Perišin Tomljanović pojedinci koji budu gledali ovaj performans pozvani su da se, ako to žele, pridruže ovom duhu, da pronađu utjehu u ovoj ženi koja je prošla kroz sve otkad je čovjek počeo proizvoditi vino u kaštelanskom kraju. Njezin duh, njezina tradicija i ona prebrodili su sve, te ona nastavlja sa svojim radom. Preživjela je krize, jednako živeći sreću i prolazeći kroz strah, ne posustajući i ne dopuštajući bilo kojoj poteškoći da je zaustavi da obavi tu svoju dužnost.

Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović je diplomirala „fine arts“ na St Martins Collegeu u Londonu, ujedno je i slikarica i performans umjetnica, te izlaže diljem svijeta od 2004. do danas. Izlagala je u Londonu, Veneciji, Rimu, Parizu, New Yorku, Monterrey Mexicu, Ženevi, Istanbulu, Milanu, Hvaru, Zagrebu, Budimpešti, Sarajevu, Bariju i Salernu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij