hren

PRIJAVE SU ISKLJUČIVO ONLINE
Sekcije KUD-a Putalj iz Kaštel Sućurca sljedeći tjedan kreću s probama nakon duže pauze na koju su bili prisiljeni zbog epidemiološkim mjera. Radit će se sasvim sekcijama društva od one najbrojnije folklorne čiji su članovi raspoređeni u  prvi ansambl i dječju grupu te mandolinski orkestar i tamburaški sastav te sa školom za mandolinu i gitaru, kao i sa ženskom vokalnom skupinom Kaštelanke. Planova imaju, no hoće li ih moći realizirati ne ovisi o njima.

- Došlo je vrijeme i da se okupimo po sekcijama, s probama krećemo sljedeći tjedan. Sada ćemo pomalo početi i s probama plesa kojeg do sada nismo nikako imali. Iako ćemo raditi sa svim sekcijama društva, naglasak će biti na vokalni dio jer je na takav način u ovoj situaciji lakše nastupiti i dati dio kvalitetnog programa s obzirom na nužnost pridržavanja epidemioloških mjera – kazao nam je Mili Jerčić predsjednik KUD-a Putalj i ispričao kako su dobili upute prema kojima moraju koristiti dezinficijense i provjetravati prostore između proba.

Iako se moraju priviknuti na nove uvjete rada i djelovanja koje sa sobom donosi jednu neizvjesnost, raduju se ponovnim probama jer stotinjak članova KUD-a Putalj proteklih nekoliko mjeseci, nisu imali probe svih sekcija, kao i planirane nastupe. Tek njihova ženska vokalna skupina Kaštelanke imala je tu sreću da su uspjele održati folklorni koncert Misečina prosula se kalom i sudjelovali su na manifestaciji Nostalgija.

- U jednom dijelu folklor je aktivnost koja zbližava ljude, a evo mogu reći bez obzira što nismo imali probe i što smo se na neki način fizički udaljili, čini mi se opet na drugi način nikad bliži nismo bili. Ova situacija nam je poslužila da malo sagledam neke druge vrijednosti u životu, a to je između ostalog i folklor koji drži do tradicije do obitelji, zapravo do svega. Kako je zanimljiva činjenica da folklor,  jednu tradiciju koja vraća korijenima i prošlosti, danas spašava tehnologija i daje veliki doprinos. Naime, za vrijeme lockdowna imali smo samo vokalne probe skupine Kaštelanke i to online zahvaljujući voditelju Antunu Božiću koji je sve osmislio – ispričao je Jerčić i najavio kako su u tijeku upisi novih članova.

KUD Putalj poziva i sveone koji žele biti dio društva bilo da je riječ o dječjoj i odrasloj folklornoj sekciji ili da žele pjevati u folklornom zboru, ženskoj vokalnoj skupini Kaštelanke, svirati u mandolinskom orkestru ili tamburaškom sastavu, ali i naučiti svirati gitaru i mandolinu u školi gitare i mandoline da se prijave jer su u tijeku upisi novih članova. Prijave se vrše isključivo online putem društvenih mreža ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Za prijavu potrebno je popuniti pristupnicu koju možete preuzeti OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij