hren

SNIMIT ĆE PROMO DVD, A U NOVOM PROSTORU ODRŽAVAT ĆE RADIONICE
Svečani koncert 20. obljetnice osnutka,  tradicionalni  međunarodni susret, gostovanja u Hrvatskoj, međunarodna gostovanja, posebice ono u Barceloni, sve te nastupe uz tradicionalni ples i pjesmu članovi KUD-a Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca nisu bili u mogućnosti realizirati zbog koronavirusa. No, oni ne odustaju i imaju planove koji će se moći uskladiti sa epidemiološkim mjerama.

Sve je počelo kao i kod većine sredinom ožujka, kada su zbog lockdowna morali gotovo preko noći prekinuti s probama, a potom pomalo iz mjeseca u mjesec tijekom ljeta i otkazivati sve planirane projekte. Time je 107 članova KUD-a, koji okuplja najmanju dječju folklornu skupinu, stariju dječju skupinu, prvi ansambl i veteranski te prvi i B orkestar, ostalo gotovo pola godine bez mogućnosti predstavljanja tradicionalnog plesa i pjesme kojeg članovi KUD-a posebno njeguju.

- Lockdown je bio takav da su nam preko noći zatvorena vrata i od polovice ožujka nismo imali probe i mnoge projekte koje smo planirali nismo mogli realizirati. Tijekom ljeta, trebali smo imati svečani koncert povodom 20. obljetnice osnutka KUD-a i 18. Međunarodni susret. Do pojave covida i karantene koja nas je prisilila kao i sve djelatnosti na zatvaranje vrata, članovi su se prema dogovoru pripremali za navedeni koncert, ali sve je otkazano. Uvažavajući sve mjere, nastavili smo s probama jednom tjedno i to s veteranima kako bi članovi imali barem kontinuitet u radu - kazala je Marica Tadin predsjednica KUD-a i dodala, da iako nisu mogli imati niti jedan nastup u svome gradu imali su sreću da su ipak sudjelovali na dva nastupa zahvaljujući KUDŽ-u Filip Dević iz Splita.


Marica Tadin

Mnogo toga su propustili i ne odustaju od svojih planova, a ovaj tjedan krenuli su s novim probama prema preporukama za rad plesnih škola, a sukladno epidemiološkim mjerama. U ponedjeljak su održali prvu plesnu radionicu sa članovima starije dječje grupe, koje će ove godine prebaciti u prvu grupu te će tijekom tjedna nastaviti s probama i s preostalim skupinama KUD-a, osim škole gitare i mandoline koja će početi u listopadu.

U novom prostoru krenut će se radionicama, a snimit će i promotivni dvd

Članovi KUD-a Ante Zaninović dugi niz godina probe održavaju u prostoru Bratske kuće na brcu u Kaštel Kambelovcu koje dijele s druge četiri udruge, a uskoro će u prostoru koji će biti namijenjen samo njihovim članovima održavati radionice. Naime, od Grada su dobili na korištenje prostor na katu Stare škole.

- Radit ćemo različite radionice u prvom redu glazbene, isto tako ćemo s članovima prve grupe ići na obnovu nakita koji nama je potreban da bi nošnja došla do izražaja i radionicu tradicijskog veza –kazala je Tadin i napomenula da ta radionica neće biti samo za aktivne članove nego i za sve one koji to žele.

Naime, KUD je i započeo svoj rad s jednom takvom radionicom koju su mame i bake tadašnjih članova pokrenule.  Na tim radionicama su se izradile nošnje koje svih ovih dvadeset godina članovi KUD-a koriste te posjeduju oko 150 kompleta.

Uz navedene radionice, u planu im je i snimiti promotivni dvd. Naime, na lokacijama u Kaštelima na otvorenom snimit će svaku folklornu grupu i umjesto jednog koncerta napravit će promotivni dvd te će i na takav način obilježiti  radu u ovoj godini i 20. obljetnicu osnutka.

- Zahvaljuje svim članovima koji su se ponovo aktivirali u društvo  i to je jedan od dokaza da ovo čime se bavimo vole i cijene i nastoje održati – s ponosom je kazala Tadin.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij