hren

Predivnim ambijentom brca u Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak su odzvanjali zvuci tradicionalnih pjesama te obrada kako domaćih tako i stranih i to zahvaljujući ženskoj klapi Štorija. Time su svome mjestu poklonile tradicionalni cjelovečernji koncert na kojem su nastupili i gosti Sandra Torlak i Branko Medak.

Ni oblačno vrijeme, ni kiša koja je padala malo prije koncerta nije omela ovu žensku klapu koja djeluje već 11 godina i koja je osvojila brojne nagrade publike i žirija na natjecanjima, kako bi se družile sa svojom publikom. A kako je kazala njihova članica Ana Brčić, iako im nastupi nedostaju, jer ni one nisu ovo ljeto održale sve planirane koncerte, njihovo druženje uz probe nije izostalo.

­- Publika je večeras sritna, a mi smo još sritnije. Imat će priliku čuti našu tradiciju, koju posebno njegujemo i razne obrade domaće i strane – kazala je prije početka koncerta Ana Brčić, članica klape te nam je ispričala kako su svo vrijeme nakon lockdowna imali probe na otvorenom koje su bile redovite i dugotrajne.

Uz tradicionalne pjesme, članice Štorije izvele su i popularne obrade, pa su se mogle čuti i pjesme Olivera Dragojevića, ali i Vinka Coce u izvedbi njihovog gosta Branka Medaka koji nam je kazao kako voli doći u Kaštela jer Kaštela imaju dušu.

- Nadam se da će publika guštat kao što i ja guštam svaki put kad dođem ovdje. Volim Kaštela zato što imaju dušu jer ovdje još uvijek  ima ljudi koji vole pjesmu, a ja živim za to - kazao je Medak. A da je predivno u Kaštelima jer ovdje nije prvi put  kazala i gošća Sandra Torlak, iskusna splitska glazbenica koja je svojim obradama svjetskih i domaćih hitova uveseljavala i publiku u Kambelovcu.

Ovim koncertom tradicionalnih pjesama, obrada i solista bio je zadovoljan i voditelj klape Štorija, profesor Jurica Karuza koji je istaknuo kako je lijepo da se unatoč koroni u Kaštelima ipak nešto događa te da je ovo ljeto bilo jako dobrih koncerata u kojima je publika mogla uživati.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij