hren

Ibrica Jusić umjetnik je pjevanog stiha, a već trideset godina nastupa na pozornicama diljem Hrvatske i svijeta. Svjetski putnik sinoć je stigao u Kaštel Lukšić gdje je održao pamtljiv koncert za Kaštelane.

Svoju karijeru Ibrica je započeo 1965-e na dubrovačkim Skalinama, a nedugo zatim otišao je u romantični Pariz gdje je nastupao u najprestižnijim pariškim kabareima. Oslanjajući se na elemente francuske šansone godinama je stvarao prepoznatljiv i jedinstven zvuk koji je odzvanjao i na koncertu u Kaštelima.

Sinoćnji nastup u Novom parku Ibrica je tradicionalno otvorio izvedbom pjesme „Ponoć“, a nakon toga otpjevao je niz autorskih pjesma kao što su „Jubi san vašu kćer“, „Bila je tako lijepa“, „Budi čovjek“ i „Kuća pored mora“. Svojoj majci posvetio je pjesmu „Tebi majko misli lete“, a ocu emotivnu baladu „Pismo ćali“.

Ibrici se na pozornici pridružio njegov novi lojalni prijatelj, pas Simba. Dok je Simba mirno sjedio pored njega, vrsni kantautor šansona i zabavne glazbe pjevao je dugo u Lukšiću bez naznaka umora. Okupljeni su sinoć slušali i njegovu „Eminu“, „U svakom slučaju te volim“ i pjesmu „Kraj tanahna šadrvana“ poznatu i kao Azra, pjesmu koju ga je majka naučila pjevati kada je imao pet godina. 

Koncert u Kaštelima Ibrica završio pjesmom koju je predložila gospođa iz publike, pjesmom „Mačka“ koja je jedna od najranijih djela njegova opusa. Odličan nastup ovog vitalnog 75-godišnjaka publika je nagradila posebno glasnim pljeskom.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij